Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Abraham byl v motocyklové GP Austrálie desátý, Kornfeil čtrnáctý

Abraham byl v motocyklové GP Austrálie desátý, Kornfeil čtrnáctý
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Český motocyklový jezdec Karel Abraham potřetí za sebou bodoval v mistrovství světa třídy Moto2. Po třetím místě v Japonsku a šestém v Malajsii dnes obsadil desátou pozici v Grand Prix Austrálie a získal šest bodů. Jakub Kornfeil ve stopětadvacítkách dosáhl na dva body, když po týdnu zopakoval 14. místo z Malajsie.

Abraham byl na Phillip Islandu desátý už v kvalifikaci. V závodě se nejvýš v pořadí pohyboval na sedmém místě ve chvíli, kdy se ujal vedení v silné skupině zhruba deseti jezdců, mezi nimiž byl i čerstvě korunovaný mistr světa Toni Elías ze Španělska.

Elías nakonec přivedl kompaktní skupinu do cíle s téměř půlminutovou ztrátou za vítězným Alexem de Angelisem ze San Marina. Ten vyhrál svůj druhý závod v kariéře, když předtím triumfoval už před čtyřmi lety v dvěstěpadesátkách ve Valencii. Na kontě má přitom v těchto třídách už 27 umístění na stupních vítězů, dalších osm si připsal ve stopětadvacítkách a MotoGP.

Závod do 125 ccm měl potřetí za sebou a podeváté v sezoně vítěze v Marku Márquezovi ze Španělska na derbi. Výsledková listina dokonce kopírovala konečné pořadí z předchozího závodu v Sepangu na prvních pěti místech, takže stupně vítězů opět obsadili pouze španělští kandidáti na zisk titulu. Pol Espargaró po druhém místě ztrácí na Márqueze 17 bodů, v závodě třetí Nicolás Terol dvanáct.

Kornfeil popáté v sezoně dojel čtrnáctý a po životním pátém místě v české Grand Prix je to stále jeho druhý nejlepší letošní výsledek. K lepšímu umístění přitom neměl daleko - v tříčlenné skupince jej od Nora Sturly Fagerhauga dělilo 37 setin, od Němce Marcela Schrottera dokonce jen tři tisíciny.

Královskou kubaturu ovládl domácí Casey Stoner na ducati. Třetím triumfem v sezoně si exmistr světa uchoval naděje na konečné druhé místo. Dva závody před koncem ztrácí 23 bodů na Španěla Daniho Pedrosu, který vynechal předchozí dva závody kvůli zlomenině klíční kosti a po sobotní kvalifikaci se rozhodl nenastoupit ani do japonské GP. Již jistý mistr světa Jorge Lorenzo ze Španělska dojel druhý před devítinásobným světovým šampionem Valentinem Rossim z Itálie.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma