Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Brankář Neuvirth v NHL opět podržel Washington

Brankář Neuvirth v NHL opět podržel Washington
zdroj: tisková zpráva

Hokejisté Washingtonu se ve středečním utkání NHL mohli opět plně spolehnout na českého gólmana Michala Neuvirtha. Dvaadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem zneškodnil 23 střel newyorských Islanders a svým výkonem, za který byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, pomohl k výhře Capitals 2:1. Rozhodující gól dal v 57. minutě Nicklas Bäckström.

Před klíčovou trefou si Neuvirth připsal několik těžkých zákroků, zlikvidoval i samostatný únik Matta Moulsona, a trenér Bruce Boudreau opět nešetřil slovy chvály na adresu českého gólmana. "Zlepšuje se každým zápasem. Podle mě to byl dnes jeho nejlepší výkon," řekl. Stejný pocit měl i Neuvirth, který chytal ve 26. utkání v NHL. "Stále se v této soutěži učím. Je to moje nováčkovská sezona a každý zápas je pro mě velkou novinkou. Ale cítím, že se každým utkáním zlepšuji."

Neuvirth zatím nastoupil i díky zranění Semjona Varlamova ve všech čtyřech zápasech sezony a svoji šanci v boji o post brankářské jedničky plně využívá. Tým dovedl ke třem výhrám, přičemž úspěšnost zásahů má nad 92 procent. Další zápas ale možná vynechá, neboť ruský gólman už po zranění třísel s týmem několik dní trénuje a dá se očekávat, že ho Boudreau brzy otestuje.

"(Varlamov) je připraven, ale Neuvy ho zastoupil skvěle. Uvidíme. Máme z pekla štěstí, že máme dva dobré, mladé gólmany," prohlásil kouč Washingtonu.

Český útočník Tomáš Plekanec vstřelil první gól sezony, navíc si připsal i asistenci u třetí branky Montrealu, ale kanadský celek prohrál na vlastním ledě s Tampou Bay 3:4 v prodloužení. Vítězný gól vsítil Ryan Malone. Za domácí nastoupil poprvé v tomto ročníku Roman Hamrlík, který úvodní dva duely vynechal kvůli problémům s kolenem.

Montreal utkání odstartoval výborně a v závěru první třetiny zvýšil Plekanec z pravého kruhu do odkryté branky na 2:0. Hosté vyrovnali, ale pak si vzal opět slovo Plekanec. Ve středním pásmu obral o kotouč Lundina a v přečíslení dva na jednoho ukázkově nahrál na gól Andreji Kosticynovi.

I na trefu z 52. minuty však dokázali hosté zareagovat a v závěru základní hrací doby se prosadil Steven Stamkos. V prodloužení rozhodl o výhře Lightning útočník Ryan Malone.

Hokejisté Nashvillu se částečně pomstili Chicagu za loňské vyřazení z play off a na ledě soupeře zvítězili 3:2. Rozdílový gól vsítil v závěrečné minutě Joel Ward. V brankovišti Predators se objevil místo zraněného Pekky Rinneho nováček Anders Lindbäck a připsal si při svém debutu premiérovou výhru v NHL. Záda mu kryl Mark Dekanich, který také ještě v soutěži nestartoval.

Pro hokejisty Pittsburghu je jejich nová hala zatím zakletá. Prohráli v ní i třetí zápas, tentokrát s Torontem 3:4. Maple Leafs rozhodli o výhře ve druhé třetině, kdy třemi góly za osm minut otočili skóre na 4:2. Dvěma trefami se na obratu podílel Clarke MacArthur, jemuž na první trefu nahrál Tomáš Kaberle. Na druhé straně chyběl další český obránce Zbyněk Michálek, který má potíže s pravým ramenem.

Až ve čtvrtém zápase si první výhru v sezoně připsali hokejisté New Jersey. Tým, který nastoupil do utkání jen se 16 hráči, se prezentoval precizní defenzivou a v Buffalu zvítězil gólem Ilji Kovalčuka 1:0 v prodloužení.

Hráčům Devils zřejmě prospěl i emotivní výlev trenéra Johna MacLeana, který mužstvo vykázal při ranním rozbruslení na dvacet minut z ledu. "Choval se skoro jako Mark Messier," vtipkoval brankář Martin Brodeur. "Chce po nás, abychom jednali jako profesionálové a udělali vše, co je potřeba, abychom byli připraveni na hru. A na ranním rozbruslení nebyl spokojený s naším přístupem," uvedl Brodeur, který si připsal 111. čisté konto v kariéře NHL.

Rostoucí tlak už pociťovali i hráči Anaheimu, kteří ztratili úvodní tři zápasy se skóre 2:13. V zápase s Vancouverem ale Ducks zabrali a dvěma góly v poslední třetině rozhodli o výhře 4:3. Hrdinou utkání byl Ryan Getzlaf, který zaznamenal gól a tři asistence.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma