Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Češi si podmanili letošní Mystic Skate Cup

Češi si podmanili letošní Mystic Skate Cup
Na Mysticu se doslova "létalo" | zdroj: facebook.com/mysticskatecup

Maxim Habanec a Martin Pek vybojovali první respektive druhé místo na letošním Mystic Skate Cupu, který se konal o víkendu na pražském ostrově Štvanice. Pro Habance to bylo už podruhé, co se mu podařilo vyhrát skateboardový závod se světovým renomé. Díky konkurenci, která ve světě neustále roste, se tento dvojitý úspěch řadí mezi nejvyšší v historii českého skateboardingu.

Pro domácího fanouška extrémních sportů a skateboardingu to byla dvojitá radost. Nutno podotknout, že na Mystic už nějakou dobu nejezdí úplně TOP jezdci, kteří jsou v dnešní době stejnými celebritami, jako rockové hvězdy, ale pořád je to závod světového formátu spadající pod Association of International Skateboarders.

Maximu Habancovi se podařilo závod vyhrát už podruhé a přidat tak další cennou trofej do své bohaté sbírky Evropských úspěchů. Pro druhého v pořadí, Martina Peka mohlo být po loňském prvenství druhé místo zklamáním, ale oproti loňsku jeho jízdě prostě něco chybělo.

Třetí místo vybojoval španělský "letec" Danny Leon, který zároveň ale zvítězil v bowlu, takže si do Španělska odvezl skvělý výsledek.

Ženská kategorie byla stejně jako loni jasnou záležitostí pro brazilskou krásku Leticii Buffoni. Z českých závodnic se nejlépe dařilo Petře Hrašové, která vybojovala sedmou příčku.

Výsledky

Street muži:
1. Maxim Habanec / CZE
2. Martin Pek / CZE
3. Danny Leon / SP

Street ženy:
1. Leticia Bufoni / BRA
2. Julia Brueckler / AT
3. Eugenia Ginepro / ARG

Bowl:
1. Alex Sorente / USA
2. Pedro Barros / BRA
3. Danny Leon / SP

Zdroje:
Vlastní, mysticskatecup.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma