Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Chelsea v ligovém šlágru porazila Arsenal 2:0 a vede o čtyři body

Chelsea v ligovém šlágru porazila Arsenal 2:0 a vede o čtyři body
zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté mistrovské Chelsea porazili ve šlágru 7. kola anglické ligy Arsenal na svém stadionu 2:0 a po šesté výhře v sezoně si pojistili první místo v tabulce s čtyřbodovým náskokem před druhým Manchesterem City. Skóre zápasu otevřel domácí kanonýr Didier Drogba, který vstřelil "Kanonýrům" třináctý gól v jedenácti zápasech.

Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho doma vyhráli i čtvrté ligové utkání v sezoně a vylepšili si skóre na 14:0. Brankář Petr Čech na stadionu Stamford Bridge neinkasoval už v osmém soutěžním zápase za sebou a celkem 781 minut. Záložník Arsenalu Tomáš Rosický, který v pondělí oslaví třicáté narozeniny, nastoupil až na posledních dvacet minut. Hostujícím hráčům, kteří po druhé ligové prohře za sebou klesli na čtvrtou příčku, znovu citelně chyběl zraněný kapitán Cesc Fábregas.

Chelsea, která Arsenal v londýnském derby porazila v posledních pěti utkáních, poslal do vedení na konci prvního poločasu ranou zblízka útočník Pobřeží slonoviny Drogba, vedení pojistil druhým gólem pět minut před koncem dalekonosnou ranou z trestného kopu brazilský stoper Alex.

Krize fotbalového Liverpoolu pokračuje. V sedmém kole slavný klub prohrál na domácím hřišti 1:2 s nováčkem z Blackpoolu a poprvé od září 1964 zakončí kolo na sestupové příčce.

Blackpool si na Anfield Road vypracoval dvoubrankové vedení už v úvodní pětačtyřicetiminutovce, ve které se trefili Charlie Adam z penalty a Luke Varney. Liverpoolu, kterému se už v desáté minutě zranil útočník Fernando Torres, se povedl nástup do druhého poločasu a hlavičkou snížil Sotirios Kyrgiakos. Řecký stoper navíc mohl v posledních vteřinách z velké šance vyrovnat, ale hostující brankář Matt Gilks ho vychytal.

Liverpool tak prohloubil svou krizi a v tabulce mu patří se ziskem šesti bodů až 18. příčka. Svěřenci trenéra Roy Hodgsona navíc v posledních pěti soutěžních zápasech nevyhráli.

Naopak Manchester City v souboji dalším nováčkem z Newcastlu překvapení nepřipustil a vyhrál 2:1. Skóre otevřel trefou z penalty a pátým gólem v sezoně Argentinec Carlos Tévez a po vyrovnávacím gólu jeho krajana Jonáse Gutierréze rozhodl těsně před koncem o výhře City střídající záložník Adam Johnson. Manchester díky němu udržel domácí neporazitelnost.

Newcastle už po čtyřech minutách hry přišel o zraněného Hatema Ben Arfu, který opustil hřiště s kyslíkovou maskou po tvrdém zákroku Nigela de Jonga. Třiadvacetiletý Francouz byl s podezřením na zlomený kotník odvezen do nemocnice.

Poločas nedohrál ani Ben Arfův spoluhráč Fabricio Coloccini, kterého nahradil obránce Sol Campbell. Šestatřicetiletý stoper se tak po Ryanu Giggsovi z Manchesteru United zapsal do historie jako druhý hráč, který nastoupil ve všech sezonách Premier League od jejího založení v roce 1992.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma