Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Chorvatský trenér Bilič nevzal na ME Klasniče ani Petriče

Chorvatský trenér Bilič nevzal na ME Klasniče ani Petriče
Image: 0127532070, License: Rights managed, © QUEEN INTERNATIONAL REFERENCE: GIULIANO EUROCUP 2012. NATIONAL TEAM OF CROATIA PHOTO: Coach BILIC, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Queen | zdroj: Profimedia

Trenér Slaven Bilič vynechal z nominace chorvatských fotbalistů na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině zkušené útočníky Mladena Petriče a Ivana Klasniče.

"Je těžké nechat je doma, ale to je prostě součást práce," uvedl na tiskové konferenci Bilič. "Jsou to kvalitní hráči, kteří toho pro náš tým hodně udělali. Naneštěstí pro ně to jsou útočníci, což je pozice, na kterou máme nejvíc možností, takže prostě nezbylo místo," dodal. Dvaatřicetiletý Klasnič, jenž se v roce 2007 podrobil transplantaci ledviny, má za sebou neúspěšnou sezonu v dresu Boltonu. Ani jednatřicetiletý Petrič neměl v Hamburku dobrou formu a potýkal se se zraněními. Třiačtyřicetiletý Bilič bude podle všeho v útoku spoléhat na produktivní dvojici ve složení Nikica Jelavič z Evertonu a Mario Mandžukič z Wolfsburgu. Bývalý obránce, jenž vede chorvatský národní tým od roku 2006, potvrdil, že se po turnaji rozloučí. "Ještě předtím se ale musíme všichni soustředit na velký úkol, který je před námi," uvedl Bilič. Chorvatsko zahájí šampionát 10. června zápasem proti Irsku, jeho dalšími soupeři ve skupině C budou Itálie a Španělsko. Nominace chorvatských fotbalistů na mistrovství Evropy: Brankáři: Stipe Pletikosa (Rostov/Rus.), Danijel Subašič (Hajduk Split), Ivan Kelava (Dinamo Záhřeb); Goran Blaževič (Hajduk Split). Obránci: Vedran Čorluka (Tottenham/Angl.), Šime Vrsaljko, Josip Šimunič, Domagoj Vida (všichni Dinamo Záhřeb), Dejan Lovren (Lyon/Fr.), Ivan Strinič (Dněpropetrovsk/Ukr.), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt/Něm. II), Jurica Buljat (Maccabi Haifa/Izr.), Daniel Pranjič (Bayern Mnichov/Něm.). Záložníci: Darijo Srna (Šachtar Doněck/Ukr.), Ognjen Vukojevič (Dynamo Kyjev/Ukr.), Ivan Rakitič (Sevilla/Šp.), Tomislav Dujmovič (Dynamo Moskva/Rus.), Luka Modrič, Niko Kranjčar (oba Tottenham/Angl.), Ivan Perišič (Dortmund/Něm.), Ivo Iličevič (Hamburk/Něm.), Milan Badelj (Dinamo Záhřeb). Útočníci: Mario Mandžukič (Wolfsburg/Něm.), Eduardo Da Silva (Šachtar Doněck/Ukr.), Nikica Jelavič (Everton/Angl.), Nikola Kalinič (Dněpropetrovsk/Ukr.), Ivica Olič (Bayern Mnichov/Něm.).

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma