Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Fotbalové šílenství! Stadion pro 16 000 lidí zaplnilo čtyřicet tisíc fanoušků

Fotbalové šílenství! Stadion pro 16 000 lidí zaplnilo čtyřicet tisíc fanoušků
Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Téměř čtyřicet tisíc fanoušků se vtísnilo na fotbalový stadion s dvojnásobně menší kapacitou, aby mohli sledovat zápas kvalifikace o Africký pohár národů 2017 mezi Egyptem a Nigérií. Ten skončil remízou obou týmů. 

Utkání se konalo na stadionu Ahmudu Bello v Kaduně, jehož maximální kapacita činí necelých dvacet tisíc diváků. Rozhodnutí kadunského guvernéra Mallama Nasira Ahmada El-Rufaie o volném vstupném však na zápas přilákalo čtyřicet tisíc fanoušků.

Ti se na stadion dokázali dostat navzdory masivnímu nasazení armády. Davy lidí vzaly už hodinu před zápasem útokem jednu ze vstupních bran a vměstnaly se, kam jen to šlo. Ve snaze najít co nejlepší místo ke sledování zápasu vylezli nejodvážnější a nejšikovnější z fanoušků na světelné tabule, osvětlení stadionu či střechy přilehlých domů.

„Myslel jsem, že zápas vůbec nezačne. Situace byla vážná, vypadalo to totiž, že diváci proniknou i na fotbalové hřiště,“ popsal dění na stadionu reportér rádia Beat FM Rotimi Akindele. Někteří novináři ze strachu z davového šílenství stadion raději urychleně opustili.

Vzhledem k výše napsanému se tak zdá být téměř neuvěřitelné, že během utkání nedošlo k žádnému vážnějšímu incidentu a nikomu ze zúčastněných se nic nestalo. 

Zdroje:
The Guardian, Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma