Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Hvězdný Brady dotáhl Patrioty ke čtvrtému triumfu v Super Bowlu

Hvězdný Brady dotáhl Patrioty ke čtvrtému triumfu v Super Bowlu
Quaterback Patriotů Tom Brady s trofejí Vince Lombardiho pro vítěze Super Bowlu | zdroj: Isifa.com

Díky parádnímu obratu v poslední čtvrtině vyhráli hráči New Englang Patriots počtvrté v historii slavný Super Bowl. Ve finále zámořské ligy NFL amerického fotbalu porazili obhájce titulu Seattle Seahawks 28:24.

S Patrioty to přitom nevypadalo moc dobře. Poté, co Doug Baldwin touchdownem potrestal chybnou přihrávku zkušeného quarterbacka Toma Bradyho, získal Seattle před závěrečnou čtvrtinou desetibodový náskok.

Patrioti se ale nevzdali a jako teprve třetím tým v historii Super Bowlu dokázali desetibodové manko smazat. Naději vykřesal Brady, který napravil svou předchozí chybu a ve spolupráci s Julianem Edelmanem připravil touchdown pro Dannyho Amendolu.

Brady navíc i poté ukazoval, proč patří mezi nejlepší rozehrávače mezi quaterbacky v historii NFL. Společně s Edelmanem si ještě jednou zopakovali úspěšnou spolupráci, ze které vyústil vítězný touchdown.

zdroj: YouTube

Zápas sice mohl nakonec vyhrát Seattle, který byl dvacet vteřin před koncem čtvrtiny metr od touchdownu , ale přihrávku Russella Wilsona zachytil nováček Malcolm Butler a vedení Patriotů tak uhájil. „Představoval jsem si, že do utkání promluvím nějakým výrazným způsobem, ale realita předčila všechny mé sny. Byl jsem požehnán. Nedokážu popsat své pocity,“ radoval se Butler.

„Vítězství se nerodilo zrovna podle plánu, ale hlavní je, že se to povedlo. Tým ukázal velkou mentální sílu, kterou prokazoval celou sezonu,“ chválil své spoluhráče Brady, který se stal nejužitečnějším hráčem finálového duelu. Sedmatřicetiletý quaterback byl u všech čtyř triumfů Patriotů v historii.

Super Bowl, finále ligy amerického fotbalu NFL: 
New England Patriots - Seattle Seahawks 28:24 (0:0, 14:14, 0:10, 14:0)

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma