Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Konec kariéry? Na to je ještě brzy, vzkazuje Rosický a připravuje se na Euro

Konec kariéry? Na to je ještě brzy, vzkazuje Rosický a připravuje se na Euro
Rosický během kvalifikačního utkání na ME proti Lotyšsku | zdroj: Profimedia

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický ještě nehodlá pověsit kopačky na hřebík. Pro pětatřicetiletého záložníka, kterému v červnu vyprší smlouva s Arsenalem, je momentálně prioritou číslo jedna blížící se mistrovství Evropy ve Francii. Nové angažmá chce řešit až po skončení šampionátu.

Za doprovodu spoluhráčů a šedesáti tisíců fanoušků v ochozech Emirate Stadium se Rosický minulou neděli definitivně rozloučil s červenobílým dresem Kanonýrů, který oblékal posledních deset let.

Ani dojemná rozlučka ale nemohla přebít hořkou pachuť další promaroděné sezony. Českého středopolaře dlouhé měsíce trápily problémy s kolenem, a když se v lednu konečně objevil v základní sestavě londýnského klubu v pohárovém utkání proti Burnley, stačilo devatenáct minut a zdravotnický personál Arsenalu musel znovu vyhlásit plnou pohotovost.

Poraněný stehenní sval připravil Rosického o zbytek klubové sezony. Ke konci ročníku sice bývalý hráč Dortmundu několikrát nastoupil v dresu juniorky, ale na povolávací rozkaz do 'áčka' čekal marně. A na nabídku nového kontraktu jakbysmet.

Euro jako odrazový můstek k novému angažmá

Český reprezentant však neklesá na mysli a o odchodu do fotbalového důchodu zatím nepřemýšlí. Nejčastěji se hovoří o jeho návratu do pražské Sparty, kde působil v letech 1998 až 2001. Před zkušeným záložníkem se ale otevírá celá paleta možností, včetně angažmá v zámoří nebo ve Spojených arabských emirátech.

Momentálně má však 'malý Mozart' plnou hlavu mistrovství Evropy ve Francii, které odstartuje už za necelý měsíc. Národní mužstvo se v základní skupině střetně se Španělskem, Chorvatskem a Tureckem.

„Nemáme mužstvo nabité hvězdami, ale přesto věřím, že budeme nepříjemným soupeřem pro každého protivníka. Los nám přisoudil těžkou skupinu, nicméně náš tým je dostatečně kompaktní na to, aby si s tím dokázal poradit,“ řekl Rosický.

„O konci kariéry zatím neuvažuji. Chci se soustředit na Euro a podle toho, jak celý turnaj dopadne, se budou odvíjet moje další kroky,“ dodal v rozhovoru pro britský deník The Times.

Zdroje:
Vlastní, metro.co.uk

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,690 23,870
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma