Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Messi je blízko dalšímu rekordu. Maradonu už překonal, náskok Batistuty se tenčí

Messi je blízko dalšímu rekordu. Maradonu už překonal, náskok Batistuty se tenčí
Díky Messiho příspěvku se Argentina posunula na třetí místo v jihoamerické kvlaifikaci | zdroj: Profimedia

Zatímco na klubové úrovni sbírá jednu trofej za druhou, s Argentinou na žádný cenný skalp doposud nedosáhl. To ale neznamená, že by Messiho hvězda pod národním praporem pohasínala. Útočník Barcelony si v úterý připsal již padesátou trefu na mezinárodní scéně a znovu se přiblížil k reprezentačnímu rekordu, který vytvořil Gabriel Batistuta.

Messi se prosadil v kvalifikačním utkání o MS proti Bolívii, které Argentina vyhrála 2:0. K vyrovnání střeleckého rekordu Gabriela Batistuty, někdejšího útočníka AS Římu nebo Fiorentiny, už mu chybí jen šest přesných zásahů.

„Padesátka gólů v národním dresu je krásné číslo, ale pro mě je nejdůležitější, že nám zápas vyšel podle představ a uhráli jsme tři body,“ konstatoval osmadvacetiletý forvard.

Pětinásobný držitel Zlatého míče je nejlepším střelcem v historii Barcelony, když za 11 let působení v katalánském klubu nasázel ve všech soutěžích už 449 branek.

Součet svých klubových a reprezentačních tref může tuto sobotu zakulatit na rovnou pětistovku. A kdy jindy oslavit takový úspěch, než právě v zápase proti úhlavním rivalům z Realu Madrid.

Zdroje:
BBC

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma