Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Messi na odchodu z Barcelony? Nikdy k tomu nebylo tak blízko, tvrdí fotbalový expert

Messi na odchodu z Barcelony? Nikdy k tomu nebylo tak blízko, tvrdí fotbalový expert
Lionel Messi vyhrál s Barcelonou 25 trofejí | zdroj: Profimedia

Argentinský kouzelník Lionel Messi možná opustí slavný Nou Camp. Podle španělského fotbalového experta Guillema Balague se hvězdný útočník učí anglicky a připravuje se na možnost, že by se jednoho krásného dne stal žolíkem ve službách některého z nejbohatších klubů na britských ostrovech.

"Po letech spekulací jsme dospěli do bodu, kdy zvěsti o Messiho odchodu z Barcelony nabyly nejreálnějších obrysů. To samozřejmě automaticky neznamená, že španělské mužstvo opustí. Je to však pravděpodobnější než kdy dříve," řekl Balague v rozhovoru pro Sky Sports.

"Sleduje zápasy Premier League, pracuje na své angličtině. Prostě se připravuje na 'co kdyby'," dodal fotbalový expert.

Podle listu The Sun se o čtyřnásobného vítěze Zlatého míče zajímá Chelsea, Manchester United a Manchester City. Vedení katalánského celku se však stále zatvrzele brání jakýmkoliv přestupovým jednáním.

Prezident klubu Maria Bartomeu se před několika dny nechal slyšet, že spekulace o Messiho odchodu byly, jsou a budou čirým bláznovstvím. V Barceloně už údajně pracují na nové smlouvě pro jejich fotbalový klenot, třebaže Messi má platný kontrakt až do roku 2018.

Nicméně Messi má k odchodu z Pyrenejského poloostrova i jiné než čistě fotbalové důvody. Argentinský útočník se bude před soudem ve Španělsku zodpovídat z krácení daní, a pokud se naplní nejčernější scénář, mohl by strávit 22 měsíců ve vězení.

Messi nebo Neymar

Messi si koncem září poranil koleno v zápase španělské ligy proti Las Palmas a v současné době tak chybí v základní jedenáctce Barcelony.

Absence osmadvacetiletého forvarda se však na herním projevu jeho týmu nijak tragicky nepodepsala. Pozici tahounů týmu převzaly další dvě ofenzivní esa – Brazilec Neymar a Uruguayec Luis Suárez. Barcelona se tak i letos přetahuje o první místo v tabulce La ligy s rivaly z Realu Madrid.

Ale v tom také tkví kámen úrazu. Nemusí to trvat dlouho a vedení Barcelony bude postaveno před ošidné dilema – nechat si Messiho nebo Neymara?

Otec brazilského útočníka totiž před několika dny řekl, že o jeho syna projevuje zájem Manchester United. Anglický klub je připraven nabídnout za třiadvacetiletého forvarda rekordní přestupovou sumu.

Podle redaktora britského deníku Metro Willa Gilese se Neymarovi už přejídá život v Messiho stínu a pokud se to nezmění, tak si svůj sen - stát se jednoho dne nejlepším fotbalistou planety – bude chtít splnit někde jinde.  

Zdroje:
Vlastní, metro.co.uk, Sky Sports, Bleacherreport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,270 25,390
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma