Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Parádní finiš Kláry Spilkové! V Maroku skončila osmá

Parádní finiš Kláry Spilkové! V Maroku skončila osmá
Klára Spilková | zdroj: Mediafax

Tak takový výsledek Klára Spilková potřebovala. Loni, jak sama přiznala, získala kartu na Ladies European Tour s odřenýma ušima, letos ale začala dobře. Na turnaji Lalla Meryem Cup v Maroku osmnáctiletá Češka obsadila po skvělém finálovém kole na děleném 8. místě.

Právě v Maroku, kde se hned při své premiéře na LET také dostala do elitní desítky. Skončila tehdy sedmá. Teď o příčku hůř, ale měřeno výkonem, má to letošní Top 10 mnohem vyšší hodnotu.

Před dvěma roky stačil Spilkové celkový výsledek +2 na sedmé místo, letos skončila se skóre -5. Do finálového kola přitom šla v paru, ale poslední osmnáctku odehrála ve velkém stylu. Pět birdie a žádná chyba.

„Pět birdie, k tomu není moc co říkat. Hrála jsem dobře. Tenhle turnaj mám hodně ráda, líbí se mi hřiště a teď se to zase potvrdilo,“ neskrývala radost Spilková, která turnaj odehrála se skóre 72, 70, 71 a 66, celkově pět pod par. V její dvouleté profesionální kariéře je to druhý nejlepší výsledek. Tím prvním byl turnaj LET na Albatrossu, kde zahrála sedm pod. Spilková si za osmé místo vydělala 9734 euro, což jí posunulo na dělenou 42. pozici žebříčku Order of Merit.

Turnaj Lalla Meryem Cup se stal kořiští další mladé hráčky, teprve sedmnáctileté Thajky Ariyi Jutanugarn, která zahrála celkově -14. Rodačka z Bangkoku hrála teprve čtvrtý turnaj LET. 

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma