Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Slavia s novým trenérem Petroušem podlehla doma vedoucí Plzni 0:1

Slavia s novým trenérem Petroušem podlehla doma vedoucí Plzni 0:1
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Slávistické tápání ve fotbalové lize pokračuje. Červenobílí s novým trenérem Michalem Petroušem v 11. kole podlehli Viktorii Plzeň 0:1 a z výhry se neradovali již sedm zápasů. Naopak Plzeň, které zařídil tři body gólem z penalty Rezek, vyhrála podesáté za sebou a upevnila si vedení v tabulce.

Slavia zažila další horký týden. Kouč Karel Jarolím definitivně tým opustil a od středy jeho místo zaujal dosavadní asistent Petrouš, ale ani tato změna mužstvu body nepřinesla. Petrouš zdědil bohatou marodku, na kterou navíc přibyl Čelůstka, jenž se zranil na tréninku. A nový kouč i proto pořádně zamíchal se sestavu.

Do branky se postavil poprvé Zlámal, jenž přišel na začátku září na hostování z italského Udine, ve stoperské dvojici nastoupil vedle Koubského tuniský reprezentant Ragued. V základní sestavě byl i jeho krajan Belaid a v útoku dvojice mladíků Hora s Vyhnalem, zatímco veterán Vaniak neusedl ani lavičku náhradníků.

Domácí začali velkým tlakem a už v třetí minutě po Belaidově rohu nechala hostující obrana osamoceného Kisela, ale ten z několika metrů pálil z voleje jen do břevna a dorážka Milana Černého mířila nad. Z branky se ale záhy radovali hosté. V 16. minutě se dostal za slávistickou obranu Rezek a Zlámal jej v šestnáctce poslal k zemi. Sám faulovaný hráč penaltu bezpečně proměnil, když Zlámal skočil na opačnou stranu, než kam šel míč.

Slavia sice měla častěji míč na kopačkách, krátkými přihrávkami dobře kombinovala, ale jen před šestnáctku hostů. Finální přihrávka nebo individuální průnik domácím chyběly stejně jako střelba z dálky. Až v 37. minutě Belaid napřáhl těsně za vápnem a trefil jednoho z plzeňských hráčů do ruky; diváci chtěli penaltu, ale sudí Franěk ji neodpískal. K vyrovnání nevedla ani standardní situace Slavie v závěru poločasu, naopak po brejku Zlámal s potížemi míč zkrotil až napodruhé.

Po přestávce hosté vsadili na důslednou defenzivu a míče dostávali do bezpečí dlouhými odkopy. Iniciativu přenechali domácím a čekali na bleskové brejky. Hrálo se prakticky na jedné polovině, ale stále jen po velké vápno Plzně a centry do šestnáctky se od hostujících obránců odráženy jako od zdi.

Tlak Slavie byl drtivý, ale domácí opět dopláceli na nepřesnou a nedůraznou koncovku. A když už přišel nebezpečný centr, tak hosté měli štěstí, že jej nikdo netečoval a míč chytil gólman Pavlík. Alespoň bod odmítl v 81. minutě Vyhnal, když sám před Pavlíkem po Kiselově centru namířil vysoko nad.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma