Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Tři tisíce za lístek? Vy nenažraní parchanti, bouří se fanoušci Liverpoolu

Tři tisíce za lístek? Vy nenažraní parchanti, bouří se fanoušci Liverpoolu
Černé vlajky v hledišti během zápasu se Sunderlandem | zdroj: Profimedia

Není zvykem, aby fotbaloví fanoušci opouštěli stadion čtvrt hodiny před koncem zápasu, ve kterém jejich mužstvo vede o dvě branky. Ale právě to se událo tuto sobotu v anglickém Liverpoolu. Zhruba deset tisíc diváků se v 77. minutě zvedlo ze sedadel a plni frustrace a hněvu se dali na protestní pochod proti zvýšeným cenám lístků.

Sobotní odpoledne na Anfield Road se neslo v pochmurném duchu. Mnoho fanoušků si na stadion přineslo vlastnoručně zhotovené transparenty a z ochozů se často ozýval pokřik "Už toho bylo dost, vy nenažraní parchanti!"

A jakmile se na časomíře objevila číslice 77, tisíce lidí se daly na úprk. Šlo o symbolické gesto, neboť právě 77 liber (skoro tři tisíce korun) budou od nové sezony stát nejdražší vstupenky na hlavní tribunu, což je zhruba o čtvrtinu více, než tomu bylo doposud. Poprvé v historii navíc cena permanentek překročí hodnotu jednoho tisíce liber.

"Vedení klubu si zřejmě myslí, že je přijatelné, aby na lidech vydělávalo stále více peněz," znělo vyjádření fanouškovského uskupení Spion Kop 1896.

"Na zápasy chodím už třicet let a vy se mnou zacházíte takhle. V 77. minutě odcházím," posteskla si jedna divačka.

K rebelům se přidala i klubová legenda Jamie Carragher, který na Anfield Road strávil celou svou profesionální kariéru.

A nutno poznamenat, že revolta fanoušků neměla na hráče Reds dobrý vliv. Přestože ještě deset minut před koncem měli k dispozici dvoubrankový náskok, hosté ze Sunderlandu dokázali zásluhou Adama Johnsona a Jermaina Defoea dorovnat skóre a odvezli si z Liverpoolu cenný bod.

Zdroje:
mirror.co.uk, Daily Mirror, Vlastní, Bleacherreport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma