Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Vítězové NBA Lakers podlehli evropskému šampionovi Barceloně

Vítězové NBA Lakers podlehli evropskému šampionovi Barceloně
zdroj: tisková zpráva

Úřadující šampioni basketbalové NBA Los Angeles Lakers překvapivě podlehli v přípravném zápasu Barceloně 88:92. Vítěz Evropské ligy na vlastní palubovce dokázal uhlídat hvězdného Kobeho Bryanta i pivota Paua Gasola, jenž právě v katalánském klubu začínal kariéru. Barceloně se podařilo oplatit soupeři těsnou porážku, kterou utrpěla v Kalifornii při předloňské přípravě.

Vítěz Evropské ligy na vlastní palubovce dokázal uhlídat hvězdného Kobeho Bryanta i pivota Paua Gasola, jenž právě v katalánském klubu začínal kariéru. Barceloně se podařilo oplatit soupeři těsnou porážku, kterou utrpěla v Kalifornii při předloňské přípravě.

Lakers se sice ve třetí čtvrtině dostali do vedení až o 11 bodů, po celý průběh je však srážela nízká úspěšnost střelby. Během zápasu nedali jedinou trojku, zatímco španělský klub jich proměnil dvanáct. Při vyrovnaném průběhu nemohl kouč Phil Jackson v závěru šetřit ani Bryanta, přesto Barcelona dokázala drobný náskok udržet a získat před sezonou cenný skalp.

Nejlepším střelcem vítězného celku byl Pete Mickeal, který dal 26 bodů. Jen o bod méně nastřílel Juan Carlos Navarro. V dresu Lakers zaznamenal rovněž 25 bodů Gasol.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma