Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vítkovice porazily trápící se Spartu a jsou v čele extraligy

Vítkovice porazily trápící se Spartu a jsou v čele extraligy
zdroj: tisková zpráva

Hokejisté Vítkovic porazili ve 12. kole Tipsport extraligy trápící se Spartu 5:2 a dostali se do čela soutěže.

Domácí dali tři góly v přesilových hrách. Pražané jsou nadále předposlední, tři body získali naposledy ve čtvrtém kole. Venku prohráli všech sedm zápasů a od posledního Kladna je dělí pět bodů.

Středočeši totiž dnes porazili Kometu Brno 4:1 a připsali si první výhru v normální hrací době na ledě. Předešlé tři body totiž získali díky kontumační výhře nad Plzní, za kterou nastoupil neoprávněně Petr Sýkora.

Plzeň dnes zakončila sérii tří zápasů doma a díky výhře nad Třincem 3:1 sesadila Oceláře z čela tabulky. V dresu Indiánů se poprvé v extralize představil devatenáctiletý brankář Marek Mazanec, který si připsal 33 úspěšných zákroků a překonal jej jen Martin Vágner.

Třinec je aktuálně třetí, druhé jsou České Budějovice, které vyhrály po samostatných nájezdech na ledě Karlových Varů. Západočeši nezvládli již třetí domácí zápas z pěti v této sezoně, horší bilanci než oni mají jen mistrovské Pardubice.

První bod na kluzištích soupeřů vybojoval Litvínov, jenž v prodloužení prohrál na ledě Liberce 2:3. Zápas rozhodl v čase 64:14 Lukáš Derner.

V nepřesvědčivých výkonech v domácím prostředí v této sezoně pokračuje Slavia, která podlehla Mladé Boleslavi 1:3 a ztratila tak čtvrtý z dosud šesti odehraných duelů před svými diváky. Hosté naopak ukončili čtyřzápasovou sérii porážek.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma