Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

Vtip, nebo seriózní nabídka? Mourinha lákají do Indonésie

Vtip, nebo seriózní nabídka? Mourinha lákají do Indonésie
Mourinho jako 'národní buditel?' Tak určitě... | zdroj: Profimedia

O fotbalové Indonésii jste toho asi moc neslyšeli. Není se čemu divit. Místní reprezentační výběr figuruje v žebříčku FIFA až na 185. místě, daleko za Lucemburskem, Lichtenštejnskem, Bermudami a dalšími "giganty" zelených trávníků. Ministr sportu Imam Nahrawi si s tím však hlavu neláme a do jihovýchodní Asie láká světoznámá trenérská jména. V hledáčku má i Josého Mourinha a Guuse Hiddinka, kteří se letos prostřídali na lavičce Chelsea Londýn.

Mourinho opustil Stamford Bridge v polovině prosince a od té doby si dává od fotbalu pauzu. Dobrovolnou dovolenou chce ukončit letos v létě, zatím ale není známo, kam povedou jeho další kroky.

O nabídky určitě nebude nouze. Mluví se o zájmu ze strany Manchesteru United a italské reprezentace, sítě rozhazují i některé čínské velkokluby.

Teď se k lovcům přidala i Indonésie. "Diskutovali jsme o tom, ale nebude to vůbec jednoduché," prohlásil pak Nahrawi.

Dvaačtyřicetiletý funkcionář věří, že Mourinho dokáže v hráčích "probudit bojového ducha" a povznést úroveň reprezentačního týmu. Podle neoficiálních informací chce portugalskému kouči předložit nabídku smlouvy s ročním platem zhruba 13 milionů liber.

Kde nic není, ani tráva neroste

Kopaná v Indonésii je dlouhodobě na podprůměrné úrovni. Národní fotbalový svaz byl navíc v minulém roce dočasně vyloučen z Mezinárodní fotbalové federace, protože byl de facto zcela pod kontrolou vládních činitelů. Indonésie se tak nezúčastní kvalifikace pro mistrovství světa v roce 2018 a s určitostí ji neuvidíme ani o rok později na Asijském šampionátu.

Mourinho samotný se zatím o své budoucnosti vyjadřuje nanejvýš diplomaticky. "Jsem ochoten vyslechnout jakékoliv nabídky, ať už se jedná o klubové nebo reprezentační angažmá. Osobně bych ale dal přednost první možnosti," prohlásil před časem třiapadesátiletý trenér.

Zdroje:
BBC, ESPN

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma