Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Jablonecký propad tabulkou zastavil kanonýr Pekhart

Jablonecký propad tabulkou zastavil kanonýr Pekhart
zdroj: tisková zpráva

Jablonečtí fotbalisté ukončili sérii tří porážek a po výhře 2:0 v severočeském derby s Ústím nad Labem znovu vyskočili do první poloviny ligové tabulky.

V pravý čas úřadujícího vicemistra podržel Tomáš Pekhart, který svými dvěma góly prokázal pohodu před barážovými zápasy o účast na mistrovství Evropy jednadvacítek. Ve třech zápasech padl vítězný gól z penalty. Šlágr kola o druhé místo se bude hrát v pondělí v Olomouci, kam přijede Sparta.

Už v pátek potvrdila suverénní postavení v tabulce Viktoria Plzeň, která vyhrála 1:0 na půdě trápící se Slavie díky penaltě, kterou zavinil nový gólman Zlámal. Západočeši sice po utkání přiznávali, že domácí byli lepší, ale stejně jako nedávno na Spartě dokázali vydřít tři body a znovu utéct konkurentům. Plzeň ještě na podzim neprohrála a "půltitul" má na dosah.

Během víkendu se bojovalo hlavně ve spodních patrech tabulky, odkud se daří přes nepřesvědčivé výkony unikat Ostravě. Po výhře 2:1 nad Slováckem už míří do míst, kde by mohla získat před zimou více klidu. I na severu Moravy se kopala penalta, ale už při úvodním domácím gólu.

V Mladé Boleslavi naopak penalta rozhodla o vítězi až v nastaveném čase, kdy se podruhé v utkání trefil střídající Řezníček. Domácí se stejně jako v minulé sezóně proti Bohemians 1905 trápili, dvakrát prohrávali, přesto nakonec vydřeli po výhře 3:2 tři body a dotáhli se bodově na dva soupeře z pondělní dohrávky.

Brnu naopak penalta nijak k cestě z ligového dna nepomohla. Zbrojovka sice vedla, ale královéhrdecký soupeř po dvou trefách Dvořáka průběh utkání otočil a domácí kapitán Dostálek měl možnost vyrovnat. Jeho pokus z jedenáctimetrové vzdálenosti ale výtečný brankář Hanuš zneškodnil a Brno se už nedokázalo vzpamatovat.

Zajímavý záskok na trenérském postu zažila Příbram, která už nutně potřebovala vyhrát. Šéf klubu Jaroslav Starka nestačil angažovat Romana Nádvorníka, a tak pomáhal tým koučovat ve spolupráci s asistenty. Ani výhra 2:0 nad Českými Budějovicemi ho však neutvrdila v přesvědčení, že kouče musí co nejrychleji přivést zvenčí.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma