Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Armádním sportovcem roku se stejně loni stala Sáblíková

Armádním sportovcem roku se stejně loni stala Sáblíková
zdroj: Mediafax

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se stejně jako před rokem stala nejlepším armádním sportovcem roku 2010. Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru přitom v létě Duklu opustila. Druhé místo obsadil skifař Ondřej Synek, třetí byla oštěpařka Barbora Špotáková. Mezi kolektivy převzali hlavní cenu běžci na lyžích Jiří Magál, Martin Jakš a Martin Koukal, členové bronzové olympijské štafety.

Sáblíková, která ve Vancouveru vedle dvou zlatých medailí získala i bronz, nasbírala v hlasování 665 bodů. To bylo o 130 více než druhý Synek, jehož vrchol sezony v podobě startu na mistrovství světa čeká příští týden.

Svěřenkyně kouče Petra Nováka, který byl vyhlášen nejlepším trenérem Dukly, přitom mohla v hlasování s ohledem na svůj letní odchod z armádního klubu chybět. "Zvažovali jsme, jestli ji do ankety zařadit, protože odešla v půlce roku. Byly hlasy pro i proti a nakonec jsme se rozhodli, že bychom šli sami proti sobě, kdybychom tam Martinu nedali," uvedl ředitel Armádního sportovního centra Dukla Praha Jaroslav Priščák pro ČTK a iDnes.cz.

Nakonec vítězná Sáblíková se však stejně jako Novák dnešního slavnostního vyhlášení nezúčastnila. Momentálně trénuje v Berlíně. "Jsem ráda, že i když jsme dali výpověď, tak ti lidi, kteří tam jsou, ocenili moje výkony a zařadili mě tam, i když už jsem odešla," řekla Sáblíková ČTK.

Lidi v Dukle prý měla ráda a teď jí chybějí. "Chtěla bych jim všem poděkovat," dodala Sáblíková, která byla v armádním klubu šest let a v létě přešla do Centra sportu ministerstva vnitra.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma