Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Dokument českých lyžařů a snowboardistů z mekky freeridingu

Dokument českých lyžařů a snowboardistů z mekky freeridingu
zdroj: tisková zpráva

VIDEO. That´s Alaska Men je krátký dokument z cesty českých lyžařů a snowboardistů do mekky freeridingu - na Aljašku. Aljaška už je po mnoho let vyhledávaným místem vyznavačů volného ježdění, tzv. freeridingu. Obří hory zasypané prašanem každoročně navštíví také mnoho filmových produkcí, aby zde zdokumentovali pokořování těžších a těžších svahů.

S tímto cílem se na druhou půlku světa vydal i český tým ve složení freeride lyžař Robin Kaleta, snowboardisté Filip Paseka, Aleš Zeman, Martin Lucuk, kameraman Martin Vrbický a fotograf Vítek Ludvík.

Pro většinu z nich to byla jejich první cesta na Aljašku. Očekávání byla obrovská, každý znal místní svahy pouze z freeski a snowboard videí a celá parta se těšila, až se ponoří do nekonečného prašanu.

Po příjezdu byla však všechna očekávání odvátá spolu se vším prašanem vichřicí, dosahující rychlostí až 250 km/h. Na svazích zbyl jen zmrzlý sníh a vysněná cesta se změnila na nekonečné čekání na sněžení…

Jak jejich cesta dopadla, se dozvíte v dokumentu That´s Alaska Men, jehož premiéra proběhne v pátek 4. 11. 2011 na Ultim8 Freeski Night v kinoklubu BIO | OKO. Více informací hledejte zde.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma