Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Tevéz potěšil Nedvěda a sestřelil Real

Tevéz potěšil Nedvěda a sestřelil Real
Carlos Tevéz uniká Garethu Baleovi | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Juventusu Turín hostili v semifinále Ligy mistrů Real Madrid. Pavel Nedvěd tak přihlížel odvetě za semifinále z roku 2003, kdy se ještě jako hráč v dresu Staré dámy postavil proti španělskému velkoklubu.

Kdo přišel k zápasu později, mohl mu ujít rychlý gól, který už v 8. minutě vstřelil doslova futsalovým způsobem Alvaro Morata, když dorazil přízemní střelu Carlose Tevéze. A Juventus rázem vedl 1:0.

Real to ale nezaskočilo. Ve 12. minutě napřáhl Sergio Ramos a pořádně prověřil gólmana Juventusu Gigiho Buffona, který musel střelu vytěsnit na roh. Španělé pokračovali v aktitivitě, a i když se fotbalistům Juventusu dařilo takřka eliminovat Cristiana Ronalda, ve 23. minutě italská zeď povolila, Ronaldo si zaběhl za obranu a jen těsně minul střelou k tyči.

Držitel Zlatého míče se ale nenechal zahanbit zhacenou šancí. Z víceméně nenápadné kombinace se po měkkém centru do málého vápna prosadil svým tradičně mrštným výskokem a umístil míč za záda bezmocného Buffona. Real srovnal skóre na 1:1 a najednou měl výhodu vstřeleného gólu na hřišti soupeře.

Juventus se ale dál snažil dělat radost nejen Nedvědovi, ale i zbytku fotbalového světa, a tak ve 34. minutě z dobrých 30 metrů napřáhl Marchisio a pořádně zatopil brankáři Realu Ikeru Casillasovi.

Ke konci poločasu ještě mohl otočit skóre hostující Isco, ale z bezprostřední blízkosti mířil hlavou pouze do břevna.

Ve druhém poločase aktivita obou týmů opadla, ale pořád se dalo koukat na precizní hru Juventusu, který měl častěji míč na kopačkách. V 56. minutě se na polovině hřiště zmocnil míče Tevéz a doslova pelášil i s Carvajalem do středu pokutového území, kde ho obránce Realu poslal k zemi. Jasná penalta! Sám Tevéz si bez váhání postavil míč, vsítil ho doprostřed Casillasovi branky a Juventus šel do vedení 2:1.

Konec zápasu nabídl pár nebezpečných brejků, ale žádná šance neskončila gólem, takže se týmy rozešli za stavu
2:1 pro domácí Juventus, který bude mít v odvetě ještě hodně práce.

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma