Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Třinec smazal dvougólové manko a Budějovice dorazil v prodloužení

Třinec smazal dvougólové manko a Budějovice dorazil v prodloužení
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Hokejisté Třince porazili v 7. kole extraligy České Budějovice 3:2 v prodloužení, přestože už dva góly ztráceli. Oceláři skóre dorovnali slepenými góly Bryana McGregora a Vojtěcha Poláka ve druhé části a prodloužení jim o jeden bod navíc vystřelil v přesilové hře Martin Lojek. Hosté i přes porážku pošesté v řadě bodovali, s Třincem navíc pošesté za sebou neprohráli v normální době.

Českobudějovický styl Ocelářům dlouhodobě nepasuje, ale tak nevydařený úvod Třinec určitě nečekal. Po vcelku vyrovnaném startu přišel jihočeský direkt a dva góly v rozmezí 18 sekund. Přeznamenala ho šance Kašpaříka, jeho průnik ještě zlikvidoval Vojtek.

Návrat na led Werk Arény však za pár sekund oslavil brankou bývalý Ocelář Martynek, který z úhlu našel skulinu u bližší tyčky. Než se domácí vzpamatovali, nezachytili pohyb Romana Pšurného, který dostal od bratra Michala pas mezi kruhy, lehce obešel beka a prostřelil Vojtka podruhé.

Třinec se v úvodní části hledal, ale tak rychle, jak nabral ztrátu, se ve druhé části vrátil do hry. Dva góly slepil do 23 sekund. Tým rozpumpoval McGregor, který zblízka v přesilovce při Martynkově vyloučení uklidil do sítě přihrávku Peterka. Z dalšího útoku se urodilo vyrovnání, když Kováře zaskočil chytrým švihem zpoza obránce Polák.

Jihočeši však zavčasu zmobilizovali řady, jejich defenzivní kolaps se po třineckém úderu nekonal. Tempo hry zpomalila i řada vyloučení a diváky tak asi nejvíce zaujala pěstní výměna názoru mezi Krajíčkem a další extřineckým forvardem Pletkou před domácí klecí.

V závěru byla větší iniciativa na třineckých hokejkách. Oceláři párkrát soupeře zamkli do útočného pásma, ale všechny strategické palebné prostory Jihočeši obsadili a Kováře nevystavili žádné stoprocentní šanci.

Přesně v polovině prodloužení však zápas rozhodl Lojek, který bombou od modré čáry využil druhou přesilovku v utkání.

Hokejisté Komety zdolali díky ukázněné hře Liberec 2:1

Hokejisté Komety Brno se rychle otřepali z týden starého domácího debaklu s Karlovými Vary a po pátečním vítězství v Praze se Spartou po nájezdech dnes porazili Liberec 2:1. Cesta Brňanů k plnému bodovému zisku vedla přes herní disciplínu podloženou dobrým výkonem brankáře Sasu Hoviho. Naopak Liberec už potřetí za sebou vyšel bodově zcela naprázdno.

Kometa začala dost rozpačitě a do tempa se dostávala jen pomalu. K získání náskoku Brňanům nepomohla ani hodně špatně zahraná 81 sekund dlouhá přesilovka pět na tři, při které se brankář Liberce Vošvrda příliš nezapotil. Ovšem ani Liberec nevynikal příliš velkou útočnou aktivitou, v první třetině měl brněnský brankář Hovi pouze tři úspěšné zásahy. Vedoucí branku vstřelila Kometa v 15. minutě při vlastním oslabení, kdy Brabenec získal kotouč a chytrou přihrávkou poslal do úniku Hrušku. Ten zakončil akci elegantním bekhendovým blafákem.

Hned v úvodu druhé třetiny přidal druhou branku pro změnu při přesilovce Erat. Náskok domácí hokejisty uklidnil, získali převahu. Z jejich herního projevu vyzařovala pohoda, které k plné spokojenosti chyběla pouze přesnější koncovka. Jaroslav Svoboda si dokonce položil i brankáře Vošvrdu, jenže v rozhodující chvíli netrefil opuštěnou branku, další gólové šance měli Brabenec, Hubáček a také dalším šancím chyběla přesnost.

Za neproměněné příležitosti Liberec svého soupeře potrestal ve 35. minutě, když přesilovku rychle potrestal po Nedvědově přihrávce Dušek, jenž se prokličkoval mezi brněnskými obránci a překonal Hoviho.

Snaha Tygrů o vyrovnání narážela v poslední třetině na soustředěnou brněnskou obranu. Šance na zvrat se Liberci nabídla pouze při vyloučení obránce Zubíčka, při níž se Brňané dostali pod velký tlak, kterému chybělo pouze přesnější zakončení. Dokonalou defenzívu prokládala Kometa rychlými protiútoky, sedm minut před koncem z brejku trefil Balej břevno. Dvě minuty před koncem výrazně oslabil naději Liberce vyrovnání vyloučením Dušek. I v oslabení se pokusili ještě hosté o power play. I když měli tlak, Brňané těsné vítězství ubránili.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma