Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Berdych v Dubaji končí. V třísetové bitvě nestačil na Djokoviče

Berdych v Dubaji končí. V třísetové bitvě nestačil na Djokoviče
Tomáš Berdych na turnaji v Dubaji skončil. | zdroj: Isifa.com

Rodák z Valašského Meziříčí Tomáš Berdych se do finále v Dubaji nepodívá. V semifinále nestačil na nejvýše nasazeného Novaka Djokoviče, kterému podlehl ve třech setech 0:6, 7:5 a 4:6. Se Srbem prohrál už osmnáctý zápas v kariéře.

Aktuálně osmý hráč světového žebříčku ATP nezačal vůbec dobře. Hned v prvním gemu získal Djokovič brejkbol, který následně zužitkoval. Při podání světové jedničky neměl Berdych sebemenší nárok a jen zřídka uhrál alespoň fiftýn.

Tomáš Berdych se v prvním setu značně trápil a prohrál i další podání. Za stavu 0:3 a při podání Srba už to vypadalo hodně špatně a světová jednička vyprovodila českého hráče kanárem.

Do druhého setu vstoupil ale zcela jiný Tomáš Berdych, který získal první game v zápase. Svého soupeře zatlačil a Djokovič začal dělat chyby. Ačkoliv v další sadě nezískal Berdych při svém podání ani jeden fiftýn a game prohrál, vzal si ztracené podání zpět, když čistou hrou při Srbově servisu hru vyrovnal.

Za stavu 4:3 ve prospěch českého hráče přišly chyby Djokoviče a osmý hráč světa šel podávat na vítězství. Ačkoliv srbský tenista prohru odvrátil, v následné pasáži opět chyboval a Berdych měl před sebou tři setboly. Využil sice až ten poslední, ale hru tak srovnal.

Ve třetím setu rozhodl o utkání pátý gem. Za stavu 2:2 Berdych špatně servíroval a při vlastním podání prohrál čistou hrou. Poté byla k vidění vyrovnaná hra, ale rodák z Valašského Meziříčí již ztrátu nedohnal. Ve třetím setu prohrál 4:6 a po třísetové bitvě se s turnajem rozloučil.

Zdroje:
http://www.onlajny.com/

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma