Dnes je úterý 30. dubna 2024., Svátek má Blahoslav
Počasí dnes 22°C Skoro jasno

Bitva Procházka vs. Rakič na UFC 300 se nezadržitelně blíží. V čem oba vidí soupeřovy slabiny?

Bitva Procházka vs. Rakič na UFC 300 se nezadržitelně blíží.  V čem oba vidí soupeřovy slabiny?
zdroj: rangizzz / Shutterstock.com

Jiří Procházka jde po pěti měsících znovu do boje. Na galavečeru UFC 300 změří síly s Aleksandarem Rakičem a vítěz duelu se hodně přiblíží titulové šanci ve váze do 93 kilogramů.

Procházka: Jsem připravený na všechno

Čeští fanoušci netrpělivě očekávají další duel Jiřího Procházky, který se uskuteční v neděli 14. dubna okolo 2:00 českého času v Las Vegas. V kleci nejprestižnější organizace světa ho tentokrát prověří srbský bojovník Aleksandar Rakič s bilancí 14–3. Dá BJP svým výkonem zapomenout na poslední porážku?

Jubilejní turnaj UFC 300 bude dějištěm mnoha napínavých bitev. Zdaleka nejvíce pozornosti však přitahuje zápas Jiřího Procházky, který tentokrát do zápasu nastoupí zdravý a v plné síle. Procházka  a jeho tým pečlivě řešili nejen tréninkový plán, ale také spánek, stravu, suplementy nebo meditaci. Každý zápasník má koneckonců své vlastní metody či rituály a také své silné a slabé stránky. Součástí aktuální přípravy bylo mimo jiné i „načtení“ soupeře.

Jiří Procházka se rozhodl pravidelně informovat své fanoušky o průběhu tréninkových kempů a netají se tím, že se v přípravě vrátil ke kořenům. Rakič se do ostrého zápasu vrací po dvouleté pauze zaviněné zraněním kolene. Oba jsou atleticky skvěle vybavení a milují přestřelky v postoji. Knockout bude viset ve vzduchu hned od první vteřiny zápasu.

„Je to komplexní borec. Vidím to u něj 50 na 50. Je zároveň dobrý wrestler. Je hodně uvolněný, ale zároveň silný. Postoj nemá úplně nejlepší, ale jak říkám, je komplexní a dokáže nabídnout od všeho něco. Je to dobrý postojář i wrestler, na což jsem však připravený, hodnotí před zápasem Procházka Rakiče.

Procházka si ale dobře uvědomuje Srbovy chyby, kterých by mohl v kleci využít ve svůj prospěch. Vidím u něj chyby v pohybech, v jeho kombinacích, které dělá, prozradil. Navíc si je vědom Rakičovy nevýhodné pozice, jelikož se vrací po komplikovaném zranění kolenních vazů. „Neříkám, že to bude jeden z cílů, ale pokud uvidím, že tam něco nesedí, tak po tom určitě půjdu. Zápasník v boji musí využít všechny možnosti k vítězství,připustil Jiří v rozhovoru pro FightLive.cz.

„Jeho nebezpečný kopačky mám v merku. Dám si pozor na to, aby to ve správný moment dobře zaklaplo do sebe. Jsem na to připravenej. Díky za poznámku, ještě si všechny tyhle věci projedu. Tyhle jeho zbraně nejsou úplně dobře technicky zvládnutý, takže si myslím, že to bude spíš možnost z toho těžit,dodal Procházka.

Atraktivní styl vs. měkká brada

Aleksandar Rakič se do klece vrací po dlouhé době, pokud jde však o trash talk, ten se zřejmě nezapomíná. Když už Rakič řekl všechno, co chtěl k Jiřího stylu boje, opřel se například do české vlajky, což se vlasteneckého Procházky velmi dotklo.

Bez ohledu na to však dokáže českému bojovníkovi uznat zápasnické kvality. „Oba máme atraktivní styl boje. Jsem fakt rád, že můžu prověřit svoje schopnosti s bývalým šampionem. Chci si vyzkoušet, jaké to je bojovat s někým, kdo má takový styl, připustil Rakič v rozhovoru s novinářem Arielem Helwanim.

Vidím v něm řadu dobrých věcí, ale v jeho hře vidím i spoustu mezer. Když se podíváte na jeho zápasy s UFC, v podstatě pokaždé se dostane do problémů. Neříkám, že má měkkou bradu, ale snáší ty údery jinak než například já. Ve většině případů nejdřív prohrával, což je ta slabina, ale na druhou stranu se vždycky dokázal dostat zpátky do hry, a to je naopak jeho přednost, dodal srbský bojovník.

Dá se předpokládat, že ani jeden z bojovníků přípravu nepodcenil. Pro Rakiče půjde o životní zkoušku, zároveň je ale za možnost bojovat s bývalým šampionem vděčný. Procházka má na druhé straně jasný cíl, Rakič je pro něj jen další překážkou na cestě k titulu. Na výročním turnaji UFC 300 uvidíme, kterému z nich se podaří prosadit svou hru a naplnit tak své plány.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 30.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,100 25,220
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma