Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

České ME do 21 let láká na levné vstupenky, šampionát zaštítí Nedvěd

České ME do 21 let láká na levné vstupenky, šampionát zaštítí Nedvěd
Pavel Nedvěd na tiskové konferenci | zdroj: U21Euro2015.cz

Český fotbalový internacionál Pavel Nedvěd zahájil slavnostně prodej prvních vstupenek na letošní Mistrovství Evropy hráčů do 21 let. To se odehraje letos v červnu v Praze, Olomouci a v Uherském Hradišti. Na zápasy v základních skupinách stojí lístky 100 až 200 korun, na finále 250 až 350 korun. První várka vstupenek na úvodní zápas českých fotbalistů byla vyprodána během několika desítek minut.

ME 2014 hráčů do 21 let je vedle nedávno skončeného Světového poháru v biatlonu a květnového MS v hokeji největší sportovní akcí, která bude v letošním roce v České republice pořádána. Nastavené ceny vstupenek jsou překvapivě nízké a systém na oficiálních stránkách šampionátu byl většinu odpoledne kvůli zájmu fanoušků přetížený.

„Chtěli jsme, aby vstupenky byly maximálně dostupné pro všechny fanoušky. Pevně věříme, že všechny stadiony budou plné při každém utkání a šampionát se odehraje ve skvělé atmosféře. Těší mě zájem nejen ze zahraničí, ale i z celé České republiky,“ řekl předseda organizačního výboru šampionátu Petr Fousek. Celkem bude k dispozici 230 000 vstupenek, které půjdou do prodeje v několika fázích. Současná nedostupnost lístků na některé zápasy tedy neznamená, že byl vyprodán celý zápas, ale jen místa určená pro první fázi prodeje. „Předpokládáme, že lístky budou k dispozici do května, i když bychom byli rádi, pokud by se vyprodalo do dvou dnů,“ dodal Fousek.

S cenou vstupenek byl spokojen i ambasador ME, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče Pavel Nedvěd: „Bál jsem, že budou moc drahé. Teď se spíš bojím, abychom měli dostatek míst na stadionech. Itálie je ve velkém očekávání a absolutně nedočkavá. Pořád se ptají po vstupenkách, o turnaj bude obrovský zájem.“

V zahajovacím zápase šampionátu nastoupí ve středu 17. června v 18 hodin Praze Česko proti Dánsku v Praze na Spartě. Na programu je patnáct zápasů, v případě dodatečné olympijské kvalifikace (také za 250 a 350 Kč) šestnáct. Finále se odehraje v úterý 30. června ve 20.45 v Praze v Edenu.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,160 23,340
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma