Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Oblačno

České tenistky si zahrají o medaile, Seemanová doplavala šestá

České tenistky si zahrají o medaile, Seemanová doplavala šestá
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková | zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

České tenistky si ve čtvrtfinále olympijského turnaje poradily se soupeřkami a budou hrát o finále. Markéta Vondroušová vyřadila Paulu Badosaovou ze Španělska a do semifinále čtyřhry prošly také Barbora Krejčíková s Kateřinou Sinikaovou, které porazily australskou dvojicí Ashleigh Bartyová, Storm Sandersová.  

Dvaadvacetiletá Vondroušová, která vyřadila ve třetím kole druhou nasazenou Naomi Ósakaovou, otočila první set z 1:3 na 6:3. Soupeřka se poté nechala ošetřovat a zcela vyčerpaná nakonec utkání vzdala. Česká hráčka se v boji o finále utká s turnajovou čtyřkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. V případě zisku medaile by Vondroušová navázala na Petru Kvitovou, která před pěti lety v Riu de Janeiro získala ve dvouhře bronz.

profimedia-0623756036 Barbora Seemanová si na olympijských hrách v Tokiu doplavala pro 6. místo | zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Česká plavkyně Barbora Seemanová po skvělém výkonu obsadila ve světové konkurenci šesté místo. Svůj výkon na kraulařské dvoustovce ozdobila dalším výrazným vylepšením národního rekordu, a to na hodnotu 1:55,45. Kromě toho byla po dvou dekádách prvním zástupcem České republiky v olympijském finále.

Tereza Fišerová i Jiří Prskavec postoupili do čtvrtečního semifinále. V nově zařazené disciplíně kanoistek skončila česká slalomářka v kvalifikaci třetí, když předčila i australskou hvězdu Jessicu Foxovou. Obhájce bronzové medaile z Ria Prskavec obsadil v kvalifikaci čtvrté místo. Kanoistky pojedou semifinále a finále ve čtvrtek, kajakáři o den později.

Zdroje:
ČT sport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma