Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Hokejista Plutnar kousnul protihráče. Dostal za to pokutu

Hokejista Plutnar kousnul protihráče. Dostal za to pokutu
Karlovarský obránce Michal Plutnar použil nepovolené zbraně - zuby | zdroj: Profimedia

Karlovarský obránce Michal Plutnar dostal od disciplinární komise pokutu za kousnutí protihráče v pátečním utkání 17. kola hokejové extraligy s Plzní. Ve zkráceném řízení hráče potrestal šéf disciplinárky Viktor Ujčík, provinění vyhodnotil jako nesportovní chování a výši pokuty stanovil na 10 procent ze základního měsíčního platu. Stejný trest obdržel kladenský bek Jiří Ticháček za nafilmovaný pád v utkání se Spartou. Dnes o tom informovala Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na svém webu.

Plutnar se ve 33. minutě duelu v Plzni při souboji u mantinelu zakousl do levé ruky obránce Jana Piskáčka. Zadák Energie se mu za to později osobně omluvil přes facebook a také na webu karlovarského klubu. Uvedl, že si v té chvíli nebyl incidentu vědom.

„Celá věc mě moc mrzí a rozhodně v ní nebyl žádný úmysl. Chtěl bych se omluvit jak našemu soupeři a klubu, tak i vedení našeho klubu a fanouškům,“ uvedl Plutnar. Momentu si nevšimli ani hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek a Jiří Ondráček. Karlovy Vary v Plzni zvítězily 3:2 v prodloužení.

Ticháček v domácím duelu se Spartou v čase 39:06 podle Ujčíka přihrál pád poté, co jej Pavel Kousal zasáhl hokejkou do plexiskla helmy. Sudí Matěj Sýkora a Jan Jaroš útočníka Pražanů vyloučili v souladu s pravidly na dvě minuty za hru vysokou holí a Kladno hrálo přesilovku čtyř proti třem. Utkání vyhrála Sparta 3:2.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma