Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Hradecké eso Vlkanova opouští ‚Votroky‘, odchází do Plzně

Hradecké eso Vlkanova opouští ‚Votroky‘, odchází do Plzně
Adam Vlkanova při svém reprezentačním debutu s Portugalskem. | zdroj: Profimedia

Fotbalisty Plzně posílil Adam Vlkanova. Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník a český reprezentant přestoupil do týmu úřadujícího ligového mistra z Hradce Králové a v novém působišti podepsal smlouvu na tři roky.

Fotbalisty Plzně posílil Adam Vlkanova. Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník a český reprezentant přestoupil do týmu úřadujícího ligového mistra z Hradce Králové a v novém působišti podepsal smlouvu na tři roky.

Západočeský klub o tom informoval na svých internetových stránkách i na twitteru.

Přestupovou částku se Hradec a Plzeň rozhodly nezveřejnit, podle odhadů médií by Východočeši za svou oporu a kapitána mohli od Viktorie inkasovat 10 až 15 milionů korun. Opačným směrem na hostování k „Votrokům“ zamířili obránce Filip Čihák a slovenský útočník Matej Trusa.

 „Co je víc než přijít do klubu, který teď vyhrál titul a ještě se dostal do Ligy mistrů. Je to nádhera.“              Adam Vlkanova

O odchodu Vlkanovy z Hradce se spekulovalo prakticky celé léto. O kapitána Východočechů se zajímala i pražská Slavia, kluby se ale nedohodly. Ofenzivní univerzál nakonec zamířil do konkurenční Plzně, s kterou ho čeká skupina Ligy mistrů, kam Viktoria prošla z kvalifikace.

Jsem nadšený, že to vyšlo a můžu se ve své kariéře posunout o krok dál. Co je víc než přijít do klubu, který teď vyhrál titul, a ještě se dostal do Ligy mistrů. Je to nádhera a já moc doufám, že budu platný pro tým,“ napsal na Vlkanova web Viktorie.

Západočeši si od nové ofenzivní posily hodně slibují. „Přesvědčil nás svými výkony. Přeji mu, aby na ně navázal a stal se důležitým členem týmu, předpoklady pro to určitě má,“ řekl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

„Je to hráč, který si drží dlouhodobě vysokou výkonnost, je produktivní a navíc využitelný hned na třech postech v ofenzivě. Svými výkony si vysloužil i pozvánku do národního týmu a nyní zkvalitní i naši ofenzivu,“ pochvaloval si trenér Viktorie Michal Bílek.

Vlkanova je odchovancem Hradce Králové, kde strávil většinu dosavadní kariéry. V lize zatím odehrál 54 zápasů a vstřelil 10 branek. Zazářil především v minulém ročníku nejvyšší soutěže, v němž si připsal osm gólů a asistencí a výrazně pomohl „Votrokům“ coby nováčkovi k nečekanému šestému místu.

Vysloužil si pozvánku do reprezentace a v červnu v Portugalsku si připsal premiérový start za národní A-tým.

V rámci celé transakce získali Východočeši na hostování z Plzně hned dvojici hráčů, která neměla ve Viktorii pevné místo v sestavě. V Hradci budou nově působit třiadvacetiletý stoper Čihák a jednadvacetiletý slovenský ofenzivní univerzál Trusa.

„Transferovou částku nechci komentovat, ale je pro nás důležité, že součástí přestupu je také příchod dvou kvalitních hráčů, o které jsme měli zájem již v letním okně. Věřím, že náš tým zkvalitní,“ řekl sportovní ředitel „Votroků“ Jiří Sabou.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma