Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Jaké to je, když život určují fáze měsíce?

Jaké to je, když život určují fáze měsíce?
zdroj: ThinkStock

Díky dnešní přetechnizované době bohužel často ztrácíme spojení s přírodou. Přestáváme si všímat zákonitostí, kterými se příroda řídí. Domníváme se, že jsme na přírodu vyzráli, že jsme ji ovládli. Jenže to je hrubá chyba. Nemůžeme a neumíme přírodu ovládnout. Její zákony jsou jednoznačné, a pokud je nerespektujeme, vrátí se nám to jako bumerang. Proto neškodí se v neustálém spěchu zastavit a zamyslet se. Neměli bychom přírodě také naslouchat?

Nezpochybnitelné působení přírody

Nemůžeme popřít, že příroda a zákonitosti mají na náš život obrovský vliv. Měli bychom se tedy snažit chodu přírody porozumět a respektovat jej. Budeme-li svoje kroky řídit podle toho, co nám příroda říká, brzy zjistíme, jak moc nám příroda umí pomoci. Například je naprosto jasné, jak moc ovlivňují lidský život jednotlivé fáze měsíce. Plánováním podle měsíčních fází se někteří lidé dokonce ani nijak netají.

Couvání znamená zbavování se

Od úplňku do novoluní se měsíc zmenšuje, říká se, že „couvá“. Tohle období je ideální pro to, chcete-li se zbavovat starých a nepotřebných věcí, tedy dělat úklid. Nejde ale jenom o úklid ve fyzickém smyslu, ale i v otázkách vztahů. Dochází k rozchodům, k debatám o budoucnosti vztahů. Právě tehdy vyřešíte vše bez sporů a újmy, lidé jsou v tomto období odolnější.  Jste více zatíženi, ale zároveň se energie rychleji obnovuje podobně jako v celé přírodě. Máte také zvýšenou tendenci hodnotit sami sebe. Ženám ale nyní ubývá chuť k sexu, takže nyní si vše užívají spíše muži.

Novoluní směřuje k depresím

V novoluní, okamžiku, kdy je obloha úplně temná, jde naopak o čas směřující k úzkostem a depresím. Mohou vyplouvat na povrch různé sebedestruktivní sklony, proto je v tomto období třeba dát na tyto záležitosti obzvlášť pozor. Když se vám ale podaří proloupat se tímto trochu temným obdobím, čeká vás nov. Ten je velice kreativním obdobím, to ocení všichni, kteří něco tvoří, například umělci. Novoluní je proto ideální dobou k přemítání o změně, o zamyšlení nad životem, o plánech na změny. Dochází k začátkům nových vztahů, ale zároveň i k jejich utužení. Můžete se přesvědčit, nakolik váš protějšek s vámi opravdu počítá. Ženy stále nemají příliš chuti k sexu, za to u mužů dochází k hotové hormonální explozi. Nesnažte se také moc přetěžovat svoje tělo, je doba vhodná spíš k meditaci nebo protahování. Nastává i čas pro očistu těla třeba v podobě půstu.

Nová energie rostoucího kotouče

Fáze přibývajícího měsíce zachycuje situaci, kdy se měsíc objevuje a dorůstá, zvětšuje se, znamená novou energii. Jste plní optimismu, máte pocit, že se vám daří všechno, na co sáhnete. Rostou vám síly, máte chuť pustit se do spousty věcí, stihnete nezvyklé množství práce. V tuto chvíli nastává čas tvoření, proto se nebojte pustit se i do nápadů, o nichž jste zatím třeba jenom uvažovali. Jestli něco nebo někoho hledáte, zkuste se do toho pustit právě nyní, je na to ten nejlepší čas a nejspíš se v hledání zadaří. Pokud toužíte po tom vyzkoušet něco nového, třeba automaty hry zdarma, je také ta správná doba.  Co se týče sexu, tak právě nastává to nejlepší období pro obě strany. Vychutnají si ho jak muži, tak i ženy. Mohou se pustit i do různých nových technik a vyzkoušet si i všelicos nového. Také se jedná o období, kdy dochází ke zvýšené plodnosti, takže jestli ženy plánují těhotenství, měly by toto období brát v úvahu. Stejně tak je v tomto období organismus velice citlivý, nastává výborná doba pro kůry na posílení organismu, například jeho imunity.

Úplněk způsobuje neklid

Nejsilnější vliv na psychiku ovšem má úplněk. Tehdy se zvyšuje nervozita, neklid. Objevují se potlačená přání, touhy a představy, může proto dojít ke konfliktům a hádkám. Proto je toto období nebezpečné skrytými emocemi. Nedělejte proto žádná zásadní rozhodnutí. Ve vztazích může dojít k náhlým vzplanutím, proto i zde je potřeba dát si odstup. Neřešte ve vztazích žádná závažná témata, mohlo by vás to vést k unáhleným rozhodnutím. Budete unavení, můžete mít psychosomatické problémy, proto je nejlepší dopřát si období klidu. 

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,160 23,340
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma