Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Aktualizováno: Klidný Berdych postoupil bez ztráty setu do osmifinále

Aktualizováno: Klidný Berdych postoupil bez ztráty setu do osmifinále
Tomáš Berdych | zdroj: Profimedia

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Indian Wells do osmifinále. Šestý nasazený se nenechal rozhodit ani menším zemětřesením před zápasem a v třetím kole německého hráče Floriana Mayera hladce ve dvou setech 6:4 a 6:1. 

"Dnes zemětřesení 5,2 a na kurtu 6:4, 6:1," napsal na facebooku sedmadvacetiletý Berdych, který v utkání s Mayerem ztratil v úvodní sadě jako první podání, ale brejk hned získal zpět a zápas kontroloval. Světovou sedmadvacítku Mayera porazil Berdych i v pátém vzájemném utkání v kariéře. 

"Začátek nebyl optimální, jak bych si představoval, ale tak to bylo. Necítil jsem se fyzicky tak dobře, v minulých dnech jsem byl trochu nachlazen, ale byl jsem schopen se zlepšit a hrát, co jsem potřeboval," řekl Berdych na webu turnaje. 

Český hráč ve zbytku zápasu odvrátil další čtyři brejkboly a sám využil čtyři ze sedmi. "O tom to je, detaily rozhodují zápasy. Forhend a bekhend umějí skoro všichni stejně, ale v důležitých okamžicích rozhoduje psychika," uvedl Berdych.

V boji o čtvrtfinále se Berdych střetne s nasazenou desítkou Richardem Gasquetem. S Francouzem prohrál čtyři z šesti zápasů, naposledy loni v Torontu. "Je to skvělý hráč a sezonu letos začal výborně. Už vyhrál dva tituly a hraje solidně. Musím proti němu hrát svůj nejlepší tenis a chci postoupit," řekl Berdych. 

Zemětřesení o síle 4,6 stupně Richterovy stupnice zasáhlo Kalifornii kolem 19:00 SEČ. "Ono to bylo jenom pohoupání, ale moc příjemný to nebylo," napsala na facebooku česká tenistka Klára Zakopalová, kterou dnes v Indian Wells čeká osmifinále s Petrou Kvitovou. 

Nepříjemný pocit, když jste v domě a klepou se vám okna

"Něco takového jsem zažil poprvé a na chvíli jsme měl docela nahnáno," přidal druhý hráč světa Roger Federer, který v pondělí vyřadil Chorvata Ivana Dodiga 6:3 a 6:1. "V první chvíli jsem nevěděl, co se děje. Vyběhl jsem z domu a nevěděl, co bude dál. Jestli je po všem, nebo jestli se to ještě zhorší," uvedl. 

"Díkybohu, že rodina nebyla v domě se mnou. Byli někde venku. Je to nepříjemný pocit, když jste v domě a klepou se vám okna," dodal Federer

Podle agentury Reuters přístroje nejprve zaznamenaly otřes o síle 5,1, která ale vzápětí klesla na 4,6 stupně. "Měl jsem velký strach. Byl jsem zrovna na masážním stole, a když to skončilo, tak se mi klepaly nohy," řekl Španěl Rafael Nadal, který do osmifinále prošel bez boje po odstoupení zraněného Argentince Leonarda Mayera. 

"Já se zrovna bavila s trenérem na zahradě, když se všechno začalo třást," podotkla německá tenistka Angelique Kerberová. "Nejdřív jsme si mysleli, že je to jenom metro, ale pak nám došlo, že jsme v poušti, kde nic takového nejezdí," uvedla.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma