Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Koronavirus odpískal hokejovou Ligu mistrů

Koronavirus odpískal hokejovou Ligu mistrů
Maskot Mountfieldu HK - lev Mounty | zdroj: Profimedia

Hokejová Liga mistrů se v této sezoně neuskuteční. Rozhodlo o tom vedení soutěže, protože koronavirová krize se nelepší a opatření v jednotlivých zemích by mohla zápasy zkomplikovat. Odložený start byl naposledy naplánován na 17. listopadu, kdy měla soutěž začít rovnou vyřazovací částí i za účasti Liberce, Třince a Sparty.

"Při zvážení všech okolností došla Rada Ligy mistrů k velice těžkému rozhodnutí, že odehrání sezony 2020/21 není možné, nebo z provozního a ekonomického hlediska pro kluby zvládnutelné," řekl prezident soutěže Peter Zahner po jednání prostřednictvím videokonference.

"Zdraví a bezpečnost všech zúčastněných týmů je naší nejvyšší prioritou a při současném vývoji epidemiologické situace bychom bohužel nebyli schopni zaručit, že se každý vrátí domů vždy v dobrém zdraví a bez nutnosti podstoupit karanténní omezení, bez ohledu na to, jak sofistikovaná by byla hygienická opatření," doplnil Zahner.

Původně měl nový ročník začít 6. října. Před měsícem se posunul start až na 17. listopadu. Kvůli snížení rizika při přesunech se v úvodním kole i následném osmifinále měly hrát dva zápasy během dvou dnů na jednom místě a právo uspořádat je měl výše nasazený celek.

Doma tak měl hrát Liberec s polským GKS Tychy i Třinec s Juností Minsk. Naopak pražská Sparta měla odehrát duely 17. a 18. listopadu ve Finsku na ledě Lukko Rauma.

Liga mistrů se začala hrát od sezony 2014/15 a v červnu potvrdila prodloužení spolupráce s marketingovou agenturou Infront Sports & Media AG, která má na starosti i televizní práva, až do roku 2028. "Využijeme teď čas k tomu, abychom analyzovali situaci a našli způsoby, jak překonat těžké časy. Věříme, že se situace s covidem-19 za pár měsíců vrátí do normálu a Liga mistrů se vrátí v sezoně 2021/22 lepší než kdy dříve," uvedl Zahner.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma