Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

Lidé šetří halíře, ale nechávají si utíkat úspory v řádech tisíců

Lidé šetří halíře, ale nechávají si utíkat úspory v řádech tisíců
zdroj: tisková zpráva

Určitě už jste někdy četli zaručené rady o tom, jak ušetřit například při vytápění bytu nebo domu. Spousta z nich má samozřejmě svůj smysl – i ze zdravotních důvodů dá rozum, že byste své domovy neměli přetápět, a že byste měli větrat účelně. Ale jak dojde řeč na odtahování nábytku od topných těles, dostáváme do říše úspor, které jsou v praxi minimální, zatímco skutečné peníze mezitím odtékají někde úplně jinde...

Na spoření korunky ke korunce není vůbec nic špatného, ale až překvapivé množství domácností ve snaze o úspornost zapomíná, případně nedokáže přistoupit k zásadním změnám, přinášejícím úspory řádově výraznější. Nejde jen o investice do termostatů nebo izolačních materiálů: na prvním místě vždycky bude samotná smlouva s dodavatelem energií.

Kdysi strnulý trh s energiemi je dnes dynamickým prostředím, ve kterém nerozhoduje jen cenová nabídka, ale také podmínky, na které podpisem smlouvy přistupujete. Je pochopitelné, že se mnoho lidí obává vůbec pustit do procesu, který jim léta připomínal boj s mytickou hydrou. To už radši šoupat těžkotonážním nábytkem po prarodičích, než řešit nového dodavatele!

Zatímco však s nábytkem musíte poprosit o pomoc další členy rodiny nebo urostlého souseda, se změnou dodavatele vám pomůže jednoduchá webová stránka. Na srovnávacím portálu Srovnam.cz stačí zadat PSČ svého odběrného místa, uvést přibližný odhad spotřeby nebo rovnou výši vašich současných záloh a okamžitě dostanete přehledný seznam nabídek, které jsou pro dané místo dostupné.

Okamžitě tak uvidíte, kolik můžete při změně dodavatele ušetřit – a podle dosavadních zkušeností nejde o žádné halířové zlomky procent. Úspory se běžně pohybují v tisícovkách a důležitou roli hraje kromě hrubé částky také nastavení smlouvy jako takové. Součástí vaší současné smlouvy může být například její automatické prodlužování, které dokáže ve spojení se sankcemi za předčasný odstup od smlouvy napáchat spoustu nepříjemností.

Právě tyto náležitosti Srovnam.cz uvádí hned v hlavním výpisu, takže máte okamžitě přehled nejenom o nabídkách dodavatelů, ale i podmínkách, které jsou s jejich nabídkami spojeny. To vše bez nutnosti se na srovnávacím portálu jakkoli registrovat nebo zadávat své osobní údaje. Ve výsledném součtu nejde jen o to, že je návštěva srovnávacího portálu jednodušší, než si namáhat záda stěhováním nábytku – především vám může ušetřit obnos, který na účtu ihned pocítíte!

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma