Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

Markéta Davidová má zlato z mistrovství světa v biatlonu

Markéta Davidová má zlato z mistrovství světa v biatlonu
Markéta Davidová získala zlato na mistrovství světa v biatlonu | zdroj: Profimedia

Česká biatlonistka Markéta Davidová se na šampionátu ve slovinské Pokljuce stala po bezchybné střelbě mistryní světa ve vytrvalostním závodě. Jde o první titul pro Českou republiku od zlata Gabriely Koukalové ze sprintu mistrovství světa v Hochfilzenu 2017. 

Stříbro v Pokljuce získala Švédka Hanna Öbergová, bronz Norka Ingrid Tandrevoldová. Z dalších českých reprezentantek skončila Eva Puskarčíková sedmatřicátá, Lucie Charvátová osmačtyřicátá a Jessica Jislová obsadila 64. příčku.

Seniorským titulem navázala 24letá Davidová na juniorské zlato ze stíhačky z roku 2018. V Pokljuce v prosinci 2018 díky třetímu místu ve vytrvalostním závodě získala první medaili ve Světovém poháru. V této sezoně byla osmkrát v elitní desítce Světového poháru, na stupně vítězů ale vystoupala až na mistrovství světa. Jedná se zároveň o první medaili pro český biatlon v této sezoně.

Vytrvalostní závod je úspěšnou českou disciplínou. Světové tituly v ní získali v roce 2003 Kateřina Holubcová a v roce 2005 Roman Dostál.

Zdroje:
ČT sport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma