Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Medaile pro Mistrovství světa byly představeny v Troji

Medaile pro Mistrovství světa byly představeny v Troji
Medaile | zdroj: http://slalomtroja.cz/

Po tom, co byl začátkem července postupně obnoven trénink na slalomové dráze v povodněmi poničeném vodáckém areálu v Praze - Troji, přípravy na mistrovství světa nabírají na obrátkách.

V současnosti je již známá i podoba medailí, které si rozdělí první tři závodníci ve všech kategoriích i v závodě družstev v průběhu zářijového šampionátu.

Medaile vyrobila švýcarská firma  HUGUENIN zal. 1868 (www.huguenin.ch) dle zadání mezinárodní kanoistické federace (ICF). Celkově bylo zhotoveno 78 medailí (včetně 6 kusů rezervních). Slitinové medaile si již měli možnost prohlédnout i samotní závodníci – Vavřinec Hradilek a Stanislav Ježek. Medaile donesl ve středu (31.7) do loděnice v Troji generální sekretář Ivo Eichler. Organizační výbor nabízel ICF zhotovení medailí od sklářské firmy dle jejich vzoru. „Měli jsme zájem vyrobit medaile z českého skla dle návrhu ICF, ta nám to ale nepovolila. Máme za partnera firmu Blažek Glass, která by nám medaile dodala,“ přiblížil ředitel organizačního výboru Jiří Rohan.

I když tentokrát museli organizátoři bojovat o šampionát i se samotnou přírodou, závody by měli proběhnout v plném rozsahu a zabezpečení. Jen tři měsíce před začátkem akce začal boj s ničivým vodním živlem, který demoloval slalomářskou dráhu i celkové vybavení areálu. Nyní se areál včetně loděnice rodí do obnovené podoby. "My to mistrovství uspořádáme, ale následky povodně budou trochu poznat. Finanční prostředky, které vynakládáme na její likvidaci, mohly být využity na zkrášlení areálu. Navíc úsilí na obnovu stojí strašného času." říká Rohan a dodává, že nyní je hlavním datem druhý srpnový víkend (10-11.8), kdy se v Troji pojede mistrovství republiky a dodatečná nominace na MS (pouze v kategorii K1 muži).

Do šampionátu stále ještě zůstává spousta práce. „Dokončeno je osazení branek po celé dráze. Prozatím chybí čísla na brankách a sloupech, horní lávka a zábradlí na spodní lávce. Do republikového šampionátu to ale bude vše hotové,“ plánuje stříbrný olympijský medailista z Barcelony a Atlanty.

Ve středu 7. srpna před Mistrovstvím ČR se v 10 hodin uskuteční mediální setkání v loděnici UK FTVS v Praze Troji, kde se oficiálně představí medaile MS, budou prezentovány nejnovější informace z rekonstrukce areálu a příprav MS. Srdečně zveme všechny zástupci médií, kteří budou mít možnost seznámit se detailně s prostředím i informacemi k M-ČR a MS ve vodním slalomu. 

Zdroje:
Redakce, http://slalomtroja.cz/

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma