Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Nová smlouva pro bývalého mistra Del Piera

Nová smlouva pro bývalého mistra Del Piera
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Šestatřicetiletá legenda Juventusu Turín Alessandro Del Piero se dohodl s klubem na nové smlouvě. Čeká ho tak již devatenáctá a pravděpodobně poslední sezona v bíločerném dresu. Podrobnosti zatím nebyly oznámeny, kontrakt by měl být podepsán v pátek.

Bývalý mistr světa Del Piero hraje za Juventus od roku 1993 a coby kapitán jej neopustil ani v době, kdy klub kvůli korupci spadl do druhé ligy. Spolu s Pavlem Nedvědem mu pomohli zpátky do Serie A.

Nedávno se Del Piero nechal slyšet, že klidně v Juventusu podepíše bianko smlouvu. Jak se s klubem skutečně dohodl, zatím není jasné. Podle generálního manažera Giuseppa Marotty ale už existuje gentlemanská dohoda mezi slavným útočníkem a klubovým šéfem. "Podpis už je jen formalitou a mělo by k němu dojít nejpozději o víkendu," citoval list Corriere dello Sport Del Pierova manažera a zároveň bratra Stefana.

Del Piero nastřílel za Juventus už 283 gólů, což žádný jiný fotbalista v Itálii nedokázal. Získal s ním pět ligových titulů a vyhrál Ligu mistrů. S kariérou ještě nechce končit i proto, že ho láká zahrát si na novém stadionu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma