Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Olympijská vítězka vyměnila kolo za koně a stala se hrdinkou Cheltenhamského festivalu

Olympijská vítězka vyměnila kolo za koně a stala se hrdinkou Cheltenhamského festivalu
Victoria Pendletonová je dvojnásobnou olympijskou vítězkou z Pekingu a Londýna | zdroj: Profimedia

V roce 2012 vyhrála Victoria Pendletonová olympijský závod v keirinu. O další tři roky později ukončila svou veleúspěšnou cyklistickou kariéru a oznámila, že by se jako žokejka ráda zúčastnila Cheltenhamského festivalu, nejprestižnějšího překážkového mítinku světa.  Nikdo ji nebral vážně… 

Dvojnásobná olympijská vítězka a šestinásobná mistryně světa v dráhové cyklistice se dostihovému sportu začala věnovat teprve v loňském roce. V červnu 2015 sice svůj první dostih kvůli pádu na jedné z proutěných překážek nedokončila, při svém druhém startu však začátkem března v sedle devítiletého valacha Pacha Du Polder ovládla menší dostih ve Wincatonu.

Se stejným koněm se tento pátek postavila i na start amatérským jezdcům vyhrazeného The St. James's Place Foxhunter Steeplechase Challenge Cupu, jenž je tradiční součástí prestižního Cheltenhamského festivalu.

Pětatřicetiletá Pendletonová si v náročném dostihu rozhodně nevedla špatně, když zásluhou vynikajícího finiše získala nejen páté místo, necelé tři délky od vítězného On the Fringe.

Victoria Pendletonová, jež ještě před rokem neuměla jezdit na koni, a kterou mnozí odborníci považovali za nebezpečnou pro sebe i ostatní účastníky dostihu, tak prošla touto pomyslnou zkouškou ohněm se ctí a získala si srdce cheltenhamských diváků.

Sama však přiznává, že se toho musí ještě hodně naučit...

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma