Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Osudový přešlap Chelsea? Drogba v zámoří exceluje

Osudový přešlap Chelsea? Drogba v zámoří exceluje
Didier Drogba se stal v červenci novou posilou Montrealu Impact | zdroj: Profimedia

Zkušený útočník Didier Drogba si náležitě vychutnává své angažmá v severoamerické fotbalové soutěži MLS. Reprezentant Pobřeží slonoviny vstřelil devět branek za devět zápasů a výrazně tak zvýšil šance Montrealu na postup do play off.

Sedmatřicetiletý forvard hájil v ročníku 2014-2015 barvy Chelsea Londýn, kam se vrátil po dvouletém angažmá v tureckém Galatasaray. A byl to povedený comeback. Anglickému klubu dopomohl ke čtvrtému ligovému titulu za posledních deset let.

K prodloužení spolupráce mezi oběma stranami však nedošlo, protože Drogba si chtěl na závěr kariéry užít co možná nejvíce zápasů, což mu vzhledem k nabítemu kádru Chelsea nemohl trenér José Mourinho zaručit. 

Poslední zápas v dresu Blues Drogba odehrál 24. května, o dva měsíce později pak podepsal smlouvu s Montrealem Impact.

Rodák z Abidžanu je momentálně nejlepším střelcem kanadského klubu, třebaže jeho mužstvo odehrálo již 32 zápasů (v zámoří probíhá sezóna od března do prosince).

Drogbovy výkony silně kontrastují s katastrofálním vstupem Chelsea do nového ročníku Premier League. Londýnský celek prožívá nejhorší start od roku 1988, když mu po osmi odehraných kolech patří až 16. místo v tabulce.

Téměř prorocky tak vyznívají slova bývalého Drogbova spoluhráče Franka Lamparda, který po skončení minulé sezóny v jednom rozhovoru uvedl, že odchod zkušeného útočníka do zámoří bude mít neblahý dopad na herní projev anglického mužstva.

Drogbova výstavní trefa do sítě Colorada:

Zdroje:
Vlastní, metro.co.uk

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma