Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

PGA Tour: Králem 54 jamek se stal Američan Johnson

PGA Tour: Králem 54 jamek se stal Američan Johnson
Dustin Johnson | zdroj: Herald Sun

Dustin Johnson vyhrál sedm turnajů PGA Tour. Tři z nich byly kvůli nepřízni počasí zkrácené na 54 jamek. Ten v pořadí třetí zkrácený titul osmadvacetiletý Američan ukořistil po úterním dohrávaném třetím kole na Hyundai Tournament of Champions na Havaji.

Za "krále 54 jamek" se ale Johnson v žádném případě nepovažuje. "Prostě hraju do doby, než mi někdo řekne stop," prohlásil vyhlášený ranař. Podobně tomu bylo při předchozích dvou triumfech v roce 2009 na AT&T Pebble Beach National Pro-Am a v roce 2011 na Barclays, které se taktéž hrály na 54 jamek.

Teď do třetice zvítězil v „okleštěném“ turnaji na hřišti Plantation v Kapalue na Havaji, kde hráče tři dny trápilo počasí, resp. silný vítr a první den i déšť, než pustilo třicítku vítězů některého z turnajů PGA Tour v roce 2012 do hry.

"Je to samozřejmě teprve první turnaj roku, ale tohle vítězství mi dává hodně sebevědomí do celé sezony. Myslím, že by to pro mě mohl být velký rok,"prohlásil Johnson, který si připsal prvních 500 bodů do pořadí FedExCupu a 1,12 milionu dolarů na své konto.

Johnson zvítězil se skóre -16, čtyři rány před obhájcem loňského titulu a svým krajanem Stevem Strickerem. Třetí skončil se skóre -10 další Američan Brandt Snedeker.

"Zahrál jsem i dost špatných drivů, ale celkově jsem dnes odehrál dobré kolo," komentnoval svou hru Johnson a nijak mu nevadilo, že se hrály jen tři kola - v pondělí dvě během jednoho dne a v úterý finálová runda. Naposledy se v úterý dohrával turnaj PGA Tour v roce 2006 na Booz Allen Classic.

"Vítězství je vítězství a není podstatné, jestli se hrálo 72, nebo 54 jamek. A to, že jsem vyhrál takové zkrácené turnaje už tři, v tom nevidím nic zvláštního. Pokaždé musíte v jednom kole odehrát osmnáct jamek," prohlásil Johnson.

"Pro mě je důležité, že jsem začal rok vítězstvím. Před rokem jsem nemohl dosáhnout všeho, co jsem chtěl. Nemohl jsem hrát naplno. Teď se cítím ve výborné formě a mohl by to být dobrý rok," připomněl Johnson loňský rok, kdy se dlouho potýkal se zdravotními problémy. Ty už jsou evidentně minulostí.

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,540 23,720
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma