Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Pohádková výhra v pokeru! Mladý Američan je bohatší o 300 milionů

Pohádková výhra v pokeru! Mladý Američan je bohatší o 300 milionů
Daniel Colman a 15 milionů dolarů | zdroj: WSOP

Třiadvacetiletý pokerový profesionál Daniel Colman se stal vítězem druhého ročníku největšího pokerového turnaje na světě. V klání, jehož účastníci musí k přihlášce přihodit rovný milion dolarů, porazil všech 44 hráčů a získal neuvěřitelných 15 milionů dolarů, tedy v přepočtu takřka 300 milionů korun.

V závěrečném souboji posledních dvou hráčů Colman přemohl jiného známého kolegu, kanadského profesionála Daniela Negreanu. Ten získal za druhé místo 8,3 milionu dolarů a posunul se tak do čela žebříčku nejvýdělečnějších pokerových hráčů historie.

Ve vítězné hře držel Colman kombinaci KQ a dorovnal Negreanův all-in s A4. Společné karty ve složení A4J na stole sice Kanaďanovi přinesly dva páry, ale Daniel Colman dotvořil pomocí následující 10 postupku a své vedení už udržel.

Turnaj Big One for One Drop je už podruhé součástí Světové pokerové série a vzhledem k výši startovného jde o největší pokerový turnaj na světě.

Z milionového poplatku každého z hráčů jde 10 procent na charitativní účely a zbytek se pak rozdělí mezi účastníky takzvaného finálového stolu. Na ten se v letošním ročníku sice neprobojoval vítěz prvního Big One Antonio Esfandiari, který předloni inkasoval za první místo dokonce 18 milionů dolarů, ale i tak bylo finále plné známých jmen pokerového světa.

Do něj často zabrousí i úspěšní podnikatelé či celebrity, ze nichž se letos nejdál propracoval manžel herečky Pamely Andersonové Rick Salomon. Za čtvrté místo si odnesl 2,8 milionu dolarů.

 Pro srovnání: Kolik si vydělali za rok 2013 (bez příjmů za marketing)?
 Floyd Mayweather Jr.  Box  73 mil. USD
 Christiano Ronaldo  Fotbal  50 mil. USD
 Aaron Rodgers  Americký fotbal  40 mil. USD
 Kobe Bryant  Basketbal  30,5 mil. USD
 Zack Greinke  Baseball  28 mil. USD
 Fernando Alonso  Formule 1  27,5 mil. USD
 Henrik Stenson  Golf  18,5 mil. USD
 Shea Weber  Hokej  14 mil. USD
Zdroje:
Vlastní, WSOP

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,440 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma