Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Slalomový areál je připraven na mistrovství. Finálně se otevře dnes

Slalomový areál je připraven na mistrovství. Finálně se otevře dnes
Slalomový areál, Troja | zdroj: Facebook

Stavební práce finišují, ubývá těžké techniky a přibývá sportovců a nadšených fanoušků. Kolem umělé slalomové dráhy v Praze – Troji je cítit, že již jen pár dnů nás dělí od mistrovství světa, které začíná ve středu 11. září.

V jednu chvíli to sice vypadalo, že zaplavený areál v Praze-Troji nebude způsobilý k uspořádání světového šampionátu vodních slalomářů, ale generálka na mistrovství republiky potvrdila, že není o čem pochybovat. Tribuna pro 1800 diváků byla zkolaudována v pátek 6. září a areál se finálně otevře v úterý 10. září.

“Letošní rok byl pro nás takřka devastační v každém ohledu – po materiální, sportovní I psychické stránce,” přiznává ředitel organizačního výboru Jiří Rohan. „Všichni jsme investovali spoustu času a práce na rekonstrukci i samotnou organizaci šampionátu v Troji, ale na všem zlém je něco dobrého,“ dodává Rohan a vyhodnocuje organizační práce po červnových povodních. „Zůstává věřit a doufat, že se naše práce zúročí a mistrovství světa bude probíhat bez větších komplikací.“

Sportoviště jako takové funguje už stoprocentně a bez omezení. „Chybí nám trochu loděnice, komfort šaten a zázemí, které se ale využívalo stejně jen částečně," říká nejzasloužilejší opora české slalomářské reprezentace Štěpánka Hilgertová pro Český rozhlas.  

"Potkáváme se tu se stavebními stroji. Zázemí není úplně nejklidnější, ale nemám pocit, že by to přípravu nějak zásadně ovlivňovalo. Spíš pořadatelé sklízejí obdiv, jak rychle a s jakým elánem dávají trať dohromady," dodává dvojnásobná olympijská vítězka.

Pro stříbrného z loňské olympiády v Londýně, Vavřince Hradilka, bude mistrovství světa v Troji také speciální událostí. „Já v Troji závodím hrozně rád. Je tam super atmosféra a vyhovuje mi to tam. Jak říkáte, vyhrál jsem tam první světový pohár, na což mám skvělé vzpomínky. A vyhrál jsem tam také další dva, takže bych na to nyní rád navázal. Mistrovství světa jsem v Praze ještě nejel. A to bude něco úplně jiného. Bude to o hodně těžší závod,“ řekl Vavřinec Hradilek. „Lidí, alespoň doufám, přijde taky spousta.“

Slalomová dráha v Praze Troji se po dvou letech představila v novém šatu a 9. listopadu 2012 byla po částečné rekonstrukci opět zprovozněna. Kvůli povodním pak prošli rekonstrukcí i další části, včetně tribun, můstků, branek, širšího okolí a hlavně loděnice. 

Zdroje:
Redakce, http://slalomtroja.cz/

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma