Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Sport naruby: Basketbalový tým vyloučili ze soutěže, protože hrál moc dobře

Sport naruby: Basketbalový tým vyloučili ze soutěže, protože hrál moc dobře
zdroj: Fox News

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Nonšalantní heslo, které v americké Minnesotě vzali trochu moc doslova. Doplatil na to středoškolský basketbalový tým, který byl vyloučen z tamního turnaje, protože příliš vyčníval nad svými soupeři.

Dívčí basketbalový tým reprezentující RAYBA (The Rogers Area Youth Basketball Association) vyhrál první tři zápasy a připravoval se na finálovou fázi turnaje. Den před jejím začátkem však přišlo šokující oznámení ze strany pořadatelů – neobtěžujte se s tréninkem, skončili jste.

"Právě jsme obědvali, když se to k nám doneslo. Podle všeho jsme byli vyloučeni ze soutěže, protože hrajeme až moc dobře," pronesl nechápavě trenér Jason Hanauska.

"Máme snad hrát špatně, aby byli ostatní spokojeni?" posteskla si mladá basketbalistka Tessa McCarthyová.

V oficiálním dopise, který měl rodičům děvčat osvětlit překvapivý manévr ze strany pořadatelů, je uvedeno, že důvodem vyřazení byla 'nechuť některých týmů hrát proti RAYBA, protože celek byl příliš silný'. Toto ospravedlnění však rozhořčení rodiče smetli ze stolu.

"Tohle je absurdní. Máme snad vyřadit letošní finalisty NFL z národní ligy jen proto, že poráží své soupeře?" rozčilovala se Sherri Palmgrenová.

Podle analytika Allena Westa navíc nejde o ojedinělý bizardní případ. "Máme co dočinění s dlouhodobým politickým trendem, který se z neschopnosti snaží dělat ctnost. Nedokážu si vysvětlit popularitu současné 'sociální spravedlnosti' na středoškolské úrovni jinak, než přílišnou zhýčkaností dnešních dětí. Taková je ale Obamova Amerika, která oslavuje průměrnost, zatímco zesměšňuje talent a nadání."

Zdroje:
Fox News, WND, Allenbwest

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma