Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Špotáková získala bronz a stala se nejstarší oštěpařskou medailistkou v historii

Špotáková získala bronz a stala se nejstarší oštěpařskou medailistkou v historii
Barbora Špotáková získala na ME v atletice bronzovou medaili | zdroj: Profimedia

Česká oštěpařka Barbora Špotáková posledním hodem na 60,68 metru vybojovala na mistrovství Evropy v atletice v Mnichově bronzovou medaili. Po rovněž bronzovém koulaři Tomáši Staňkovi tak získala pro českou atletickou výpravu druhý cenný kov.

"Bylo to o štěstí. Ta medaile není moje, je všech lidí, kteří mě za celý život formovali. Asi si ji ani nenechám. Děkuju hrozně moc hlavně trenérovi, který to se mnou nemá lehký, protože mám spoustu jiných věcí, starám se o děti," řekla matka dvou synů.

Mistryní Evropy se stala devatenáctiletá řecká oštěpařka Elína Tzéngkoová, která hodila už ve druhé sérii osobní rekord 65,81 metru. Osmá skončila Nikol Tabačková výkonem 57,93 metru, Nikola Ogrodníková při obhajobě stříbrné medaile z roku 2018 obsadila ve finále poslední dvanácté místo za hod dlouhý 54,48 metru.

Dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa Špotáková slaví první cenný kov na velké akci od světového titulu v Londýně 2017. V jedenačtyřiceti letech je nejstarší oštěpařskou medailistkou v historii. První medaili na ME získala už v roce 2006, kdy byla druhá. V roce 2010 přidala bronz a před osmi lety v Curychu zvítězila.

Zdroje:
ČT sport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma