Dnes je neděle 8. září 2024., Svátek má Mariana
Počasí dnes 15°C Polojasno

Testosteron – jaký vliv má na sportovní výkon?

Testosteron – jaký vliv má na sportovní výkon?
zdroj: BLACKDAY / Shutterstock.com

Pomáhá testosteron k lepšímu sportovnímu výkonu? Jaké jsou nejčastější projevy snížené hladiny testosteronu, případně jak testosteron opět doplnit, to se dozvíte na níže uvedených řádcích.

Pozitivní vliv testosteronu na fyzický výkon potvrzuje celá řada studií. Je to právě období po dvacátém roku věku, kdy se sportovní výkon mužů a žen liší nejvíce. Důvodem je právě výrazný nárůst hladiny testosteronu u mužů. Logicky, vědecké studie rovněž potvrzují, že umělé zvýšení hladiny testosteronu u žen vede k lepšímu fyzickému výkonu. I to je důvod, proč se dnes o zvýšení hladiny testosteronu zajímají nejen muži po třicátém roku věku, ale také ženy.

Mezi nejčastější symptomy poklesu testosteronu u mužů patří:

  • přibírání na váze,
  • časté změny nálad,
  • úbytek svalové hmoty,
  • snížená chuť na sex,
  • podrážděnost,
  • deprese,
  • nespavost,
  • návaly horka.

Mezi nejúčinnější způsoby udržení či zvýšení hladiny testosteronu patří tzv. testosteronové injekce, kdy za dohledu lékaře dochází k průběžnému doplňování hladiny tohoto hormonu. První pozitivní výsledky na sebe nenechávají čekat dlouho, pacient se na ně může těšit již v průběhu několika dnů. Zároveň, zvýšení hladiny testosteronu injekčním způsobem pod dohledem kompetentního lékaře snižuje rizika spojená s předávkováním či aplikací nekvalitní látky.

Testosteronové injekce nejsou žádnou novinkou, i když i v této oblasti je Západ napřed před zeměmi střední a východní Evropy. Do České republiky přinesla dekádami ověřené know-how například společnost AlphaLabs s.r.o., která pacientům nabízí průběžné doplňování testosteronu pod dohledem kompetentního lékaře za použití ověřených látek. Úvodní konzultace v AlphaLabs s.r.o. je bezplatná a nezávazná. Lékař během této konzultace zhodnotí stav pacienta a případně, pokud je to třeba, navrhne postup zvýšení hladiny testosteronu. O úvodní konzultaci lze požádat přímo na internetových stránkách https://www.alphalabs.cz/, kde rovněž najdete více informací o pozitivních účincích doplnění hladiny testosteronu, reference spokojených zákazníků a kúře samotné.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 7.9.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,970 25,070
USD 22,570 22,710
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma