Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Úvodní semifinále Ligy mistrů: Inter porazil milánského rivala AC 2:0

Úvodní semifinále Ligy mistrů: Inter porazil milánského rivala AC 2:0
Fotbalisté Interu porazili milánského rivala AC 2:0 | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Interu Milán porazili v úvodním semifinále Ligy mistrů městského rivala AC 2:0. „Nerazzurri“ rozhodli už v rozmezí osmé a 11. minuty, kdy se trefili Edin Džeko a Henrich Mchitarjan. Odveta na San Siru, domovském stadionu obou celků, se odehraje příští úterý. Vítěz ve finále narazí na lepšího z dvojice Real Madrid - Manchester City, jejichž úvodní souboj skončil v úterý 1:1.

Inter se představil v semifinále Ligy mistrů po 13 letech, AC dokonce na opětovnou účast mezi nejlepší čtyřkou čekal o tři roky déle. Inter prožil parádní úvod a v osmé minutě šel do vedení. Kapitán AC Calabria neubránil Džeka a bosenský střelec prudkou ranou z první usměrnil Calhanoglův centr z rohu do sítě. Za další tři minuty „Nerazzurri“ udeřili podruhé. Dimarco přihrál Mchitarjanovi, arménský záložník si naběhl do vápna a prostřelil Maignana.

O chvíli později svěřenci trenéra Inzaghiho, kteří ve skupině dvakrát zdolali Plzeň, málem přidali třetí zásah. Calhanoglu napálil z dálky tyč, akce ještě pokračovala, ale Maignan vychytal Mchitarjana a Barella z dorážky přestřelil. V 31. minutě sudí Manzano odpískal pro Inter penaltu kvůli zákroku stopera Milána Kjaere na Martíneze. Po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů však španělský arbitr pokutový kop odvolal.

Inter svou dominanci v úvodním dějství v další branky nepřetavil, po změně stran se hrála vyrovnanější bitva. V 63. minutě domácí záložník Tonali nastřelil tyč. První střelu na branku si však AC, který byl v roli domácího celku, připsal až v samém závěru utkání.

Inter vyhrál čtvrté z posledních pěti soutěžních derby a je blízko prvnímu postupu do finále od roku 2010, kdy celou soutěž ovládl potřetí v historii a zároveň jako dosud poslední italský klub. Současně má nakročeno k tomu, aby AC v Lize mistrů na třetí pokus poprvé vyřadil. V semifinále v sezoně 2002/03 ani ve čtvrtfinále v ročníku 2004/05 proti „Rossoneri“ neuspěl. „Nerazzurri“ vyhráli šestý soutěžní zápas po sobě a inkasovali při tom jediný gól. AC prohrál po devíti soutěžních duelech. 

Úvodní utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:
AC Milán - Inter Milán 0:2 (0:2)
Branky: 8. Džeko, 11. Mchitarjan. Rozhodčí: Manzano - Barbero, Nevado - Munuera (video, všichni Šp.). ŽK: Krunič, Tomori - Mchitarjan. Diváci: 75 532.
Sestavy:
AC: Maignan - Calabria (82. Kalulu), Kjaer (59. Thiaw), Tomori, Hernandez - Tonali, Krunič - Saelemaekers (60. Origi), Binnásir (18. Messias), Díaz (82. Pobega) - Giroud. Trenér: Pioli.
Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Mchitarjan (62. Brozovič), Calhanoglu (78. Gagliardani), Barella, Dimarco (70. De Vrij) - Martínez (78. Correa), Džeko (70. Lukaku). Trenér: Inzaghi.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma