Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Aktualizováno: V Saúdské Arábii bude hrát i Neymar, al-Hilál se dohodl s PSG

Aktualizováno: V Saúdské Arábii bude hrát i Neymar, al-Hilál se dohodl s PSG
Neymar | zdroj: Profimedia

Francouzský mistr Paris St. Germain se podle BBC dohodl s al-Hilálem na přestupu brazilského fotbalisty Neymara. Saúdskoarabský klub zaplatí za jednatřicetiletého útočníka přinejmenším 90 milionů eur (2,16 miliardy korun), čímž překoná rekord tamní ligy.

Neymar nefiguroval v nominaci na utkání prvního kola francouzské ligy s Lorientem, které v sobotu skončilo překvapivou bezbrankovou remízou. Oficiálně chyběl kvůli nemoci, podle agentury AFP však v týmu nebyl kvůli blížícímu se odchodu z Paříže, neboť nezapadal do plánů nového trenéra Luise Enriqueho.

Vedle saúdskoarabské ligy se spekulovalo i o Brazilcově možném návratu do Barcelony, odkud Neymar v roce 2017 do Paříže přišel za rekordních 222 milionů eur (5,8 miliardy korun). Vzhledem k finančním problémům katalánského klubu ale tato možnost nebyla příliš reálná.

Neymara čeká zdravotní prohlídka, pak se může zařadit mezi slavná jména, která saúdskoarabská liga zlákala. Po lednovém příchodu Cristiana Ronalda do an-Nasru následovaly portugalskou hvězdu v letní přestávce do Saudi Pro League desítky hráčů z předních evropských soutěží, za které kluby z ropné velmoci zaplatily stovky milionů eur.

Do Saúdské Arábie přišli například vítězové Ligy mistrů Karim Benzema, Sadio Mané či Rijád Mahriz. Částka za Neymara o polovinu překoná dosud nejvyšší ligovou sumu, vyplacenou za jeho krajana Malcoma. Ten přestoupil do al-Hilálu z Petrohradu za zhruba 60 milionů eur.

Al-Hilál, který je s 66 trofejemi nejúspěšnějším asijským klubem, v létě naopak nedokázal získat Neymarova dosavadního spoluhráče Kyliana Mbappého. Za francouzského útočníka PSG údajně nabízel 300 milionů eur (asi 7,25 miliardy korun), čímž by z něj udělal nejdražšího fotbalistu historie. Čtyřiadvacetiletý Mbappé se však se zástupci celku z Rijádu podle médií ani osobně nesešel.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma