Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Lotyšského gólmana, který senzačně vychytal Kanadu, zabila raketa z ohňostroje

Lotyšského gólmana, který senzačně vychytal Kanadu, zabila raketa z ohňostroje
Matiss Kivlenieks v dresu Columbusu. | zdroj: Profimedia

Hokejový svět zasáhla tragédie. V pouhých 24 letech zemřel gólman Columbusu a lotyšské reprezentace Matiss Kivlenieks. 

V Lotyšsku se stal hrdinou poté, co před měsícem na mistrovství světa vychytal svému týmu historické vítězství nad Kanadou 2:0.

Zdivočelá pyrotechnika

Kivlenieks slavil v neděli Den nezávislosti ve městě Novi ve státě Michigan. Hokejista byl s přáteli ve vířivce, když selhal ohňostroj a rakety z něj střílely mezi lidi v okolí.

„Pan Kivlenieks se spolu s několika dalšími lidmi dal na útěk, ale uklouzl a spadl hlavou na beton. Život mu nezachránili ani přivolaní záchranáři,“ citovala vyšetřujícího policistu Jasona Meiera televize NBC.

Pitva však ukázala, že hokejista nezemřel následkem pádu a úderu do hlavy. Osudným se mu stala raketa z ohňostroje, která ho zasáhla do hrudi.

Latvia_Kivenijeks_death Vzpomínka na Matisse Kivleniekse na stránce Lotyšského hokejového svazu. | zdroj: Instagram

„Jsme šokováni a zarmouceni ztrátou Matisse Kivleniekse a v této zdrcující době vyjadřujeme nejhlubší sympatie jeho matce Astridě, rodině a přátelům,“ sdělil prezident Columbusu John Davidson. „Kivi byl vynikající mladík, který vítal každý den a každého s úsměvem. Na jeho čtyři roky v našem klubu nikdy nezapomeneme,“ ujistil.

„Život je tak drahocenný a může být tak křehký. Obejměte své blízké ještě dnes. RIP Matissi, budeš mi moc chybět,“ napsal na twitteru generální manažer Columbsu Jarmo Kekäläinen.

Rodák z Rigy odešel už v mládežnickém věku do zámoří, a přestože neprošel draftem NHL, v roce 2017 s ním podepsal smlouvu Columbus.

Loni v lednu debutoval Matiss Kivlenieks v NHL v duelu s New York Rangers a vychytal vítězství 2:1. Za farmářský tým Cleveland Monsters nastoupil v 85 zápasech AHL.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma