Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Zuzana Hejnová do Tokia nepojede

Zuzana Hejnová do Tokia nepojede
Zuzana Hejnová | zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Čtyřiatřicetiletá atletka Zuzana Hejnová na olympijské hry do Tokia nepojede. Kvůli zranění zad a achilovky letos vůbec nezávodila a není v dobré formě.

Světová šampionka z let 2013 a 2015, jejíž specializací je běh na 400 m a běh na 400 m překážek, má za sebou tři olympijské účasti. Jejím maximem je bronzová medaile z Londýna 2012. Před pěti lety v Riu de Janeiro skončila čtvrtá.

Na olympijské hry se kvalifikovala splněním ostrého limitu mezinárodní federace v roce 2019. I když v olympijské sezoně vůbec nevyběhla, svaz ji zařadil do týmu. Už při odhlášení z mistrovství republiky ale avizovala, že do Tokia nechce odjet za každou cenu. Dnes oznámila, že svou účast vzdává. V kariéře chce ale pokračovat.

"Kvůli achilovce jsem nemohla v posledních týdnech skoro chodit, natož pořádně trénovat. Neříká se mi to lehko, ale rozhodla jsem se, že nebudu závodit v Tokiu. Už se cítím výrazně líp, ale abyste reprezentovali na olympijských hrách, musíte být v top formě. A v ní nejsem," uvedla na facebooku. "Je mi to líto, strašně jsem se těšila. Ale jsem realista a jen tak na výlet nechci jezdit. Všem našim sportovcům držím palce a přeju jim, ať přivezou svůj výsledek snů," doplnila. 

Zdroje:
ČT sport

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma