Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Straka se zápasu proti Spartě nedočká, ve Slovanu dostal vyhazov

Straka se zápasu proti Spartě nedočká, ve Slovanu dostal vyhazov
František Straka při tréninku Slovanu Bratislava | zdroj: Isifa.com

Za dva týdny měl v Evropské lize vést Slovan Bratislava proti Spatě. Proti týmu, jehož dres dlouhá léta oblékal a poté ho také trénoval. František Straka se ale federálního souboje nedočká. Vedení slovenského klubu došla trpělivost a s 56letým koučem ukončilo spolupráci.

Poslední kapkou byla vysoká prohra 0:4 v ligovém šlágru na půdě Trenčína, po které „Belasí“ prodloužili sérii bez vítězství na sedm soutěžních duelů v domácí soutěži a Evropské lize. Získali v nich jediný bod a připsali si nelichotivé skóre 1:18.

„Po prohře v Trenčíně jsme se definitivně rozhodli ukončit spolupráci s panem Strakou. Ještě koncem srpna jsme byli na vítězné vlně, pak se to však zlomilo. Nepamatuji si, kdy Slovan naposledy táhl takovou neúspěšnou sérii,“ cituje agentura TASR generálního ředitele Slovanu Petra Kašpara.

Podle médií usedne na Lavičkovo místo Dušan Tittel. Protože ale bývalý slovenský reprezentant nemá požadovanou trenérskou licenci, oficiálně by měl začít v bratislavském klubu pracovat jako generální nebo sportovní ředitel.

Slovan na Spartu v Evropské lize narazí 23. října. „Belasí“ budou ve třetím utkání usilovat své první body, sparťané mají po výhře nad Young Boys Bern v tabulce na kontě body. 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,110 25,230
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma