Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Anglie nebo Amerika? Ronaldo nevylučuje odchod z Realu Madrid

Anglie nebo Amerika? Ronaldo nevylučuje odchod z Realu Madrid
Ronaldo je čtyřnásobným držitelem Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce evropských ligových soutěží | zdroj: Profimedia

Už je tomu šest let, co dal Cristiano Ronaldo sbohem Manchesteru United a za tehdy rekordní sumu 94 milionů eur přestoupil do Realu Madrid. Za tu dobu získal řadu týmových i individuálních trofejí, mezi jinými byl dvakrát vyhlášen nejlepším fotbalistou planety. Třicetiletý fotbalista však stále nemá jasno v tom, zda zůstane hráčem Realu až do konce kariéry.

Nejlepší střelec v historii madridského klubu nevylučuje odchod do jiného mužstva, třebaže žádnou konkrétní destinaci neuvedl. Často se mluví o jeho návratu do Manchesteru United, kde působil šest sezón, během nichž se vypracoval v hvězdu první jakosti.

Už poněkud divočejší teorie se zaobírají myšlenkou o Ronaldově přestupu do Severoamerické Major Soccer League, kam na závěr kariéry odchází řada fotbalových veteránů.

"Teď jsem hráčem Realu Madrid, ale člověk nikdy neví, co se může stát. Snažím se fotbalem bavit a budoucností se netrápím. Jistě vím jen to, že udělám první poslední pro svůj klub a pro náš reprezentační tým. A jestli někdy odejdu z Realu? Proč ne, stát se to může," řekl Ronaldo v rozhovoru pro německý magazín Kicker.

Portugalský ostrostřelec bude v lednu příštího roku znovu patřit mezi favority na Zlatý míč. Pokud prestižní trofej získá, bude mít ve sbírce už čtyři (první obdržel ještě jako hráč United v roce 2008) a vyrovná se svému největšímu konkurentovi Lioneli Messimu.

Kdo z nich je vlastně lepší, o tom se fotbaloví fanoušci přou už řadu let. Ronaldo má ale jasno: "Pro někoho je nejlepší Messi, pro jiného zase Andrés Iniesta. Oba tyto hráče respektuji, nicméně já považuji za nejlepšího fotbalistu planety sám sebe."

Prezident Realu Fiorentino Pérez z Ronaldova rozhovoru pro Kicker nebyl zrovna nadšený. Portugalský útočník se bránil, že jeho slova byla špatně interpretována.


Zdroje:
The Guardian, Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma