Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Barcelona kvůli rozhodčím válčí se svazem

Barcelona kvůli rozhodčím válčí se svazem
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) reacts during the Spanish league football match Villareal CF vs Barcelona on January 28, 2012 at El Madrigal stadium in Villareal. The match ended in a 0-0 draw. AFP PHOTO/ JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Španělský mistr FC Barcelona válčí s domácím fotbalovým svazem (RFEF). Kvůli údajné nepřízni rozhodčích v této sezoně bojkotovali zástupci katalánského velkoklubu schůzku s představiteli RFEF, na níž se mělo dohodnout datum a dějiště finále Španělského poháru proti Bilbau.

Tým sice čeká ve středu odveta osmifinále Ligy mistrů s Leverkusenem, nicméně o zápase se v Barceloně téměř nemluví. "Barca vyhlásila svazu válku," napsal list El Mundo. Spor je o to pikantnější, že mužstvo trenéra Josepa Guardioly tvoří páteř reprezentace, jež bude v létě v Polsku a na Ukrajině obhajovat titul na mistrovství Evropy. Spor rozdmýchaly výroky barcelonského obránce Gerarda Piquého. Pětadvacetiletý reprezentant po sporném vyloučení v sobotním utkání proti Gijónu tvrdil, že mu rozhodčí udělil červenou kartu schválně. Komise rozhodčích na oplátku požaduje pro Piquého za jeho nařčení trest. Barcelona vyčítá svazu, že měří dvojím metrem. Když si trenér Realu Madrid José Mourinho počkal po zápase na rozhodčí v garáži a urážel je, RFEF nereagoval. "Svaz by nám měl říct, kdy zasáhne a kdy ne. Nelitujeme se, ale s rozhodčími nemáme moc štěstí," uvedl mluvčí Barcelony Toni Freixa.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma