Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Barcelona porazila ve šlágru kola Valencii 2:1

Barcelona porazila ve šlágru kola Valencii 2:1
zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté mistrovské Barcelony porazili ve šlágru 7. kola španělské ligy Valencii na svém hřišti 2:1 a oba celky nyní vedou se shodnou bilancí i skóre neúplnou tabulku. Hosté vyhráli první poločas, ale Barcelona ve druhém výsledek otočila.

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly vyhráli na svém stadionu teprve druhé domácí ligové utkání v sezoně a připravili soupeři první prohru. Valencie na Nou Campu prohrála počtvrté za sebou.

V prvním poločase byli lepší hosté, kteří se ve 38. minutě dostali zásluhou Pabla Hernándeze do vedení. Barceloně se však povedl nástup do druhého poločasu a už po dvou minutách po povedené akci Xaviho a skórujícího Andrése Iniesty vyrovnali. Středopolař Xavi Hernández, který na poslední chvíli doléčil zranění achilovky, asistoval v 63. minutě i u druhého domácího gólu, který tentokrát připravil pro hlavičkujícího kapitána Carlese Puyola.

Výraznou postavou utkání byl i domácí útočník David Villa, který do Barcelony v létě přestoupil za astronomických 40 milionů euro právě z Valencie. Reprezentační kanonýr se ale i přes několik vyložených šanci proti bývalému klubu neprosadil.

AC Milán porazil Chievo 3:1 a vede neúplnou tabulku

Fotbalisté AC Milán porazili v 7. kole italské ligy Chievo na svém hřišti 3:1, potřetí za sebou v domácí soutěži zvítězili a posunuli se do čela neúplné tabulky.

Svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho, kteří teprve ve třetím soutěžním zápase v této sezoně vstřelili více než jednu branku, tak zvládli generálku na úterní zápas Ligy mistrů proti Realu Madrid.

První dva domácí góly zařídil během dvanácti minut prvního poločasu brazilský útočník Pato. Zápas sice dvacet minut před koncem zdramatizoval vlastní brankou po rohovém kopu švédský forvard Zlatan Ibrahimovic, ale ve třetí minutě nastaveného času zvýšil premiérovou trefou v dresu "rossoneri" další brazilský ofenzivní fotbalista Robinho.

Hráči AS Řím porazili FC Janov na svém hřišti 2:1, zaznamenali teprve druhou výhru v sezoně a minimálně do neděle se posunuli z předposledního místa na třinácté. Domácí poslal do vedení po půlhodině hry útočník Marco Borriello. Krátce po přestávce zdvojnásobil vedení AS záložník Matteo Brighi. Maďarský útočník Rudolf Gergely v 78. minutě pouze zkorigoval skóre.

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,560 23,740
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma